Hunedoara: Zece zile de festival medieval la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Zece zile de festival medieval la Hunedoara
Hunedoara: Zece zile de festival medieval la Hunedoara

Cei prezenţi vor mai putea să mai urmărească  dansuri medievale şi spectacole inedite cu cavaleri medievali.

Festivalul SOS Castelul începe astăzi la Hunedoara şi se va desfăşura pe parcursul a 10 zile. Programul Festivalului cuprinde reprezentaţii teatrale, dansuri medievale, reprezentaţii cu „decapitări” ai trădătorilor de ţară şi de ordin şi procese ale vrăjitoarelor, susţinute de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureş, recitaluri rock de lăută, tulnice şi cimpoaie, animaţie cu foc şi pe catalige, muzică şi dansuri irlandeze, parade medievale şi turniruri cu cascadori.

Mâine, cu începere de la ora 19.00, Cavalerii de Hunedoara vor reconstitui, în curtea exterioară a monumentului medieval, asediul Castelului Corvinilor. Tot mâine, trupa „Celelalte cuvinte” va susţine un concert rock, cu începere de la ora 21.30.

Seri dedicate vampirului Dracula

De asemenea, festivalul include pentru prima oară secţiunea „Dracula Nights”, în cadrul căreia, în fiecare seară, participanţii la festivalul medieval hunedorean vor putea urmări filme horror.

Autorităţile au pregătit pentru spectatori 300 de locuri în ambianţa gotică a curţii interioare a Castelului Corvinilor. Unul dintre organizatorii evenimentului, Magdalena Şerban, a anunţat că peliculele vor fi proiectate, în fiecare seară, cu începere de la ora 22.00 sau 22.30, în timp ce mâine filmul „Dracula” va putea fi urmărit de la 22.45.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite