Investiţii în spital diminuate cu 30 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat achiziţionarea, în leasing, de echipamente şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Evenimentul coincide cu preluarea în administrare de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a unităţii medicale din Deva, cea mai mare din judeţ.

Consilierii judeţeni au aprobat achiziţionarea, în leasing, de echipamente şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Evenimentul coincide cu preluarea în administrare de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a unităţii medicale din Deva, cea mai mare din judeţ. Este vorba de o investiţie de 2,5 milioane de euro. Pentru că bugetul CJ nu poate susţine dintr-o dată această investiţie, echipamentele medicale vor fi achitate printr-un contract de leasing pe o eşalonare de 10 ani.

Potrivit directorului demisionar al instituţiei medicale, Dan Florea, lista echipamentelor medicale achiziţionate de CJ este o formă diminuată cu 30 la sută a unui necesar minimal solicitat de spital. „Noi am cerut,  pentru înlocuirea echipamentelor uzate moral, o listă în valoare cumulată de circa patru milioane de euro. Probabil că din lipsă de fonduri, CJ s-a rezumat la a înlocui parţial aparatura existentă”, spune Dan Florea.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, spune că investiţia s-a făcut în leasing tocmai pentru că instituţia nu dispune de fonduri pentru a plăti pe loc echipamentele. Acestea vor fi în majoritate destinate secţiei de pediatrie a spitalului, de ele urmând a beneficia copiii internaţi cu afecţiuni grave.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite