Aberaţii salariale la Inspectoratul Şcolar: contabila câştigă mai mult decât şeful său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa contabilităţii din învăţământul hunedorean câştigă mai mult decât superiorul său. Mariana Miertoiu ia lună de lună peste 3.450 de lei, în timp ce inspectorul general Alexandru Lăutaru are un venit lunar de aproape  2.700 de lei.

Mai marii învăţământului hunedorean nu se pot plânge că o duc greu pe timp de criză. Cel mai mare venit depăşeşte suma de 3.450 de lei. Acesta nu aparţine şefului cel mare, adică inspectorului general Alexandru Lăutaru, care ia lunar puţin peste 2.700 de lei, ci contabilei şefe, Mariana Miertoiu.

„Salariul pe care-l am e stabilit în baza unor grile date de Minister. Inspectorul general este mai tânăr ca mine, deci are mai puţină vechime. Eu lucrez de 29 de ani în contabilitate şi ocup gradul cel  mai înalt în acest domeniu”, a declarat Mariana Miertoiu. Şefa contabilităţii a ţinut să mai precizeze că salariul său de încadrare este de numai 1.700 de lei, la care se adaugă indemnizaţia de conducere de 40 la sută şi sporul maxim de vechime, adică alte 25 de procente. Aşa se explică suma de peste 3.450 de lei pe care o primeşte. Consideră că acest venit se datorează unor grade dobândite în timp, cu efort, şi că spre deosebire de alte persoane nu beneficiază de spor de calculator sau pentru orele suplimentare.

„Începând din această lună, am două posturi lipsă în compartimentul meu. O colegă se află în concediu prenatal, iar alta s-a pensionat. Întrucât legislaţia nu permite să se facă noi angajări, toată munca o fac eu”, a mai spus Miertoiu.

Lăutaru, resemnat


Alexandru Lăutaru este întrecut la salariu nu doar de contabilă, ci şi de inspectorul adjunct Ilie Pârvan, care ia lunar peste 2.950 de lei. Este conştient de situaţia de faţă şi aşteaptă ca legea unică de salarizare să aducă lucrurile la normal.

„Aşa se întâmplă în tot sistemul de învăţământ, contabilii cu gradul I - treapta cea mai înaltă -  au salarii mai mari decât directorii de şcoli. Eu am noroc cu gradaţia de merit, că dacă nu o aveam luam un salariu şi mai mic, de aproape 2.400 de lei. Sper ca legea de salarizare unică să facă ordine”, a declarat Lăutaru.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite