Anomalie genetică, provocată de poluare: Fructe-minune crescute într-o tulpină de prun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un pom situat în faţa unui bloc de pe strada Mărăşti din Deva au crescut trei fructe pe trunchi. Specialiştii hunedoreni spun că minunea nu este decât o anomalie genetică, provocată de poluare.

Niciunul dintre locatarii blocului situat pe strada Mărăşti nu poate să-şi explice cum trei fructe ale unui prun care creşte în faţa imobilului au reuşit să crească direct din tulpina copacului. „Ne-am minunat când am văzut cum au reuşit cele trei prune să crească în acest fel. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Toţi vecinii se miră”, a declarat Mihai Chiarăscu, unul dintre locatari. Şi copiii vin să admire „minunea“ din faţa blocului. „Aşteptăm să se coacă prunele ca să le putem mânca. Sunt curioasă să văd ce gust au”, a spus Iulia Maroleanu, care locuieşte în blocul de lângă prun.

Emil Gavrilă, inginer specialist în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara susţine că modul în care s-au dezvoltat cele trei fructe este anormal. „E vorba de nişte anomalii genetice cauzate probabil de poluare sau de alţi factori externi”, a declarat Gavrilă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite