Panourile de publicitate stradală amplasate în municipiul Deva dăunează grav pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele intersecţii din Deva, traversarea străzii se poate face doar „în orb”. Stâlpii panourilor publicitare amplasaţi în intersecţiile din zona Ulpiţa şi Mioriţa din Deva îi împiedică pe pietoni să vadă semaforul.

Panourile publicitare amplasate „după ureche” în două intersecţii aglomerate ale Devei, zona Ulpiţa, respectiv Mioriţa, dau mari bătăi de cap pietonilor. Stâlpii acestor panouri obturează vizibilitatea către semafor, astfel că pietonii sunt obligaţi să caute un unghi bun pentru a ştii dacă pot sau nu să traverseze.

A doua variantă pe care o au la dispoziţie pietonii este de a se ghida după persoanele de pe partea cealaltă a străzii, care văd semaforul şi se înscriu în traversare.  „Aşa ceva rar vezi. Cred că la panourile astea a lucrat celebrul muncitor Dorel. Grav este faptul că dacă noi, oamenii mari suntem mai atenţi, gândiţi-vă la copiii care riscă să ajungă sub roţile maşinilor”, a spus Mircea Morar din Deva.

Stâlpii vor fi mutaţi

Viceprimarul municipiului, Cosmin Costa, spune că problema este cunoscută şi că firmele care au în administrare aceste panouri au fost somate să le mute. „Din câte ştiu, în foarte scurt timp, stâlpii panourilor vor fi mutaţi astfel încât vizibilitatea să fie de sută la sută”, a declarat Costa. Potrivit poliţiştilor de la circulaţie, problema vizibilităţii nu intră în aria lor de competenţă.

„Poliţiştii serviciului rutier nu sunt consultaţi de primărie atunci când se iau măsuri de acest gen. Nu este de competenţa noastră să stabilim unde trebuie amplasate astfel de panouri. Dacă din cauza acestor stâlpi au loc accidente rutiere, victimele trebuie să ceară în instanţă despăgubiri firmelor care le-au amplasat”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Termen de mutare: 30 de zile


Contactat de reporterii „Adevărul de Seară“, Caius Tefan, administratorul firmelor de publicitate stradală, a declarat că în termen de 30 de zile aceste panouri vor fi mutate. „Am discutat şi cu primarul Devei, astfel că în maximum 30 de zile aceste panouri vor fi deplasate cu 30 de centimetri. A fost o greşeală de proiectare care va fi remediată”, a declarat Tefan.


Nu văd semaforul, dar mă iau şi eu după ceilalţi.
Lucia Popescu, 50 de ani, casnică


Se vede clar că stâlpul nu are ce căuta acolo.
Roman Nicoară, 63 de ani, pensionar



Este o greşeală. Semaforul este obturat de stâlp.
Raul Mârza, 19 ani, student

image
image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite