Dispută pe fondurile alocate sportivilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii publici alocaţi sponsorizării ONG-urilor devene au împărţit Consiliul Local Deva în două tabere. Proprietarii unor cluburi sportive acuză primăria că sponsorizează mercenari din alte oraşe în loc să dea bani la sportivii deveni.

Ultima şedinţă de consiliu local la Deva şi-a ţesut polemicile în jurul unui singur punct de pe ordinea de zi: împărţirea bugetului alocat sponsorizării ONG-urilor devene. Fondul de puţin peste trei milioane de lei se împart la nu mai puţin de 38 de organizaţii, care au cerut susţinere financiară de la Primăria Deva. Fitilul discordiei a fost aprins de cei 836.000 de lei, sumă record la capitolul sport,  propuşi pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv „Mureşul”.

Potrivit consilierului Vasile Ţonea este inadmisibil să sponsorizezi regeşte o echipă de fotbal care devine o „campioană a retrogradărilor”. Mai mult chiar, legal, clubul sportiv devean nici nu este în drept să primească susţinere financiară atâta timp cât figurează în evidenţele Direcţiei de Generale a Finanţelor Publice Hunedoara cu o datorie neplătită de circa 1,1 milioane de lei.

Au avut câştig de cauză consilierii care au pledat pentru susţinerea acestei sponsorizări, votul stabilind că aceşti bani vor fi puşi în rezervă până ce clubul de fotbal devean îşi va stinge datoriile către bugetul de stat.

„Mercenari” sponsorizaţi

Unul din proprietarii cluburilor sportive prezenţi la şedinţă a protestat, acuzând consilierii că dau banii contribuabililor la sportivi „merceneari”,  care nici măcar nu sunt deveni. „Cei peste opt sute de mii de lei nu ajung la sportivii deveni. Eu sunt risipiţi pe nişte sportivi mercenari, care fac contraperformanţă şi nici măcar nu sunt locuitori ai Devei. Mă refer fireşte, la Clubul Mureşul”, spune Sorin Szabo, proprietarul unui club de tenis care organizează local, anual, cinci campionate naţionale pentru amatori.

Ce sponsorizări s-au mai acordat?

Cea mai mare sponsorizare a fost propusă pentru Asociaţia Club Sportiv „Mureşul”, 836.000 de lei. În domeniul cultelor religioase s-a remarcat Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Maicii Domnului” cu o sponsorizare de 357.000 de lei. Cea mai mică subvenţie a fost dată Clubului Sportiv Body Gym care a primit 500 de lei.

„Sponsorizările nu ajung la sportivii deveni. sunt risipiţi pe nişte sportivi mercenari“.
Sorin Szabo, proprietar club tenis

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite