Cadou inedit la începutul vacanţei de vară: o săptămână petrecută în oraşul Big Ben-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Pâtea, de la Colegiul „Decebal”, a fost recompensat de părinţi cu o excursie în Anglia. Pentru rezultatele şcolare deosebite, unii tineri vor petrece vacanţa mare peste hotare. Alţii vor urma clasica variantă „la bunici”.

Zâmbete, flori, pupici şi multe îmbrăţişări. Nu au lipsit reuniunile de clasă, cu dans, muzică şi voie bună, şi nici despărţirile la o pizza. Cam aşa a arătat atmosfera de astăzi din şcolile hunedorene. Mult aşteptata vacanţă de vară a venit. Nerăbdători să lase cărţile deoparte şi să-şi pună ghiozdanele în cui, elevii stau cu gândul numai la distracţie şi relaxare. După ce au muncit un an întreg, răsplata este pe deplin meritată. Octavian Pâtea tocmai a terminat clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Băiatul este as în matematică, din clasa a II-a participă la concursul „Cangurul”. Palmaresul său numără trei locuri I şi un loc II, la nivel judeţean. Pentru toate acestea, părinţii l-au recompensat cu o excursie la Londra, timp de o săptămână.

„Voi pleca spre Anglia peste două zile, luni. Nu pot să spun că am anumite aşteptări, pentru că este prima dată când merg în Londra. Oricum, sper că va fi o experienţă de neuitat. Pentru restul vacanţei nu mi-am plănuit încă nimic, voi vedea la timpul potrivit ce voi face”, a declarat, în această dimineaţă, Octavian.

Alţi şcolari, mai puţin studioşi, sunt şi mai puţin norocoşi. Clasica variantă “la ţară, la bunici” este încă de actualitate. Este urmată de taberele în propriul judeţ, mult mai ieftine decât cele peste graniţe. Maria, aflată la finalul clasei a VII-a, şi-a plănuit o miniexcursie de două zile, împreună cu prietenii, în Masivul Retezat. O va costa doar 20 de lei.

Tinerii care încă nu s-au hotărât unde să se răcorească în lunile de caniculă pot opta pentru taberele organizate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Hunedoara. Un sejur de şase nopţi la cabana Căprioara costă 55 de lei, sumă care include masa şi cazarea. La Costeşti, preţul este de 54 de lei - cazare la căsuţă, respectiv 59 de lei – cazare în pavilion.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite