Criza atacă nunţile de la Castel: tot mai puţini hunedoreni se iubesc în stil „medieval"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor, emblema judeţului Hunedoara, a ieşit din preferinţele tinerilor îndrăgostiţi. Dacă în 2008 cinci cupluri şi-au unit destinele în cel mai reprezentativ monument istoric, anul acesta nimeni nu şi-a mai permis acest lux.

Orice cuplu visează ca ziua nunţii să fie deosebită de ceea ce au văzut la alţii, o zi care să rămână în istoria familiei. Şi ce poate fi mai ieşit din comun decât o nuntă organizată între zidurile medievale ale Castelului Corvinilor? Dacă în urmă cu câţiva ani, această tendinţă începuse să prindă rădăcini printre hunedoreni, acum lucrurile s-au întors la origini.

„În 2008 am avut cinci nunţi şi toate s-au desfăşurat conform planului. Anul trecut a fost doar una, care însă s-a anulat pentru că a murit mama miresei. În 2010 nu este programată niciuna. Cel mai probabil, oamenii care-şi permiteau un asemenea rafinament suferă financiar”, a declarat Nicolae Cerişer, directorul complexului muzeal.

Se asigură doar spaţiul

Organizarea unei nunţi la castel înseamnă o chirie de 1.000 de lei pe oră. Suma presupune doar folosirea imaginii monumentului istoric, a spaţiului propriu-zis, mirii neavând parte de turniruri medievale, cavaleri sau domniţe. Trebuie să-şi asigure singuri şi mobilierul.

Acest lucru presupune costuri suplimentare. „Toate nunţile pe care le vom organiza anul acesta se vor desfăşura la diverse restaurante. Niciuna nu este programată  la Castelul Corvinilor”, a afirmat Alina Ognean, managerul agenţiei Art Plus din Hunedoara. Afirmaţiile acesteia au fost întărite de Laura Tîrnovean, reprezentantul firmei Deco Efect, care a precizat că ultima nuntă pe care a pus-o la punct în curtea Castelului a avut loc în data de 20 septembrie 2008.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite