Bugetul judeţean este prea sărac pentru a susţine spitalul de urgenţă din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe astăzi trecerea, conform legii, a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi a Sanatoriilor TBC de la Deva şi Geoagiu, din administrarea Direcţiei de Sănătate Publică, în cea a consiliului judeţean.

Descentralizarea spitalelor hunedorene din 1 iulie dă speranţe medicilor, dar provoacă panică în administraţia locală. Potrivit lui Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, trecerea unităţii sub tutela Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara va aduce beneficii pentru pacienţi.

„Degrevarea bugetului spitalului de sumele destinate plăţii utilităţilor şi reparaţiilor, obligaţii financiare care vor intra după descentralizare în sarcina CJ,  va crea o resursă bănească suplimentară pentru cumpărarea mai multor medicamente şi tehnică medicală”, a spus Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Costul lunar al utilităţilor se ridică, pentru spitalul devean, la 500 de mii de euro vara şi la un milion de euro iarna. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, spune însă că aceşti bani nu există. „Nu avem de unde să plătim aceşti bani. Dacă descentralizarea nu vine cu un pachet financiar adecvat,  99 la sută dintre spitale îşi vor închide porţile”, a declarat oficialul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite