Hoţii de fier vechi au lăsat mii de locuitori din municipiul Hunedoara fără apă la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii din localităţile Cinciş, Teliucu Superior şi Plosca nu vor avea apă potabilă până la miezul nopţii. Situaţia este cauzată de lipsa capacului unei vane de la unul dintre căminele situate în zona fostei fabrici din Teliucu Superior. Cel mai probabil, capacul a fost furat, aseară, de hoţii de fier vechi.

Furnizorul de apă a fost sesizat prin dispecerat, ieri după-amiază, că nu există presiune la staţia de filtre Sânpetru. O echipă operativă a plecat pe teren şi a inspectat toate căminele de pe reţeaua de aducţiune a apei potabile Hobiţa-Hunedoara.

S-a ajuns la concluzia că la un cămin situat în zona fostei fabrici de preparare din dreptul localităţii Teliucu Superior lipseste capacul unei vane, cel mai probabil fiind sustras de hoţii de fier vechi. Prin urmare, presiunea apei a scăzut la toate blocurile turn din municipiul Hunedoara, precum şi în cartierul OM, mii de apartamente rămânând fără apă potabilă în intervalul 19.00 – 24.00”, a declarat Bogdan Leucuţa, purtător de cuvânt al  SC. Apaprod SA. 

A fost nevoie să se treacă pe sursă alternativă de alimentare din lacul Cinciş, fapt ce a generat un consum suplimentar de energie electrică pentru pompele respective, dar şi pentru foraje.

Astăzi se intervine pentru eliminarea avariei apărute azi-noapte şi pentru înlocuirea vanei respective. În continuare, până în jurul orelor 24.00, va fi sistată furnizarea apei potabile în localităţile Cinciş, Teliucu Superior şi Plosca”, a adăugat Leucuţa.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite