Hunedoara: Hoţii dau „Bună ziua!” ca să te fure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Hoţii dau „Bună ziua!” ca să te fure
Hunedoara: Hoţii dau „Bună ziua!” ca să te fure

Poliţiştii hunedoreni au identificat un grup de patru persoane, trei adulţi şi un minor,  suspecţi că în perioada iunie-septembrie 2009 au operat şase furturi în zona Văii Jiului cu metoda "Bună ziua!"

Cei patru aveau un mod de operare special care în argoul poliţienesc se numeşte furt la „Bună ziua !”  Metoda e simplă: unul sau doi din infractori îşi compun o mină prietenoasă şi intră în vorbă cu victima sub un pretext oarecare, fie se arată interesaţi de găsirea unei persoane din vecini, fie se fac că au ceva de vânzare. Imediat ce i-au distras atenţia persoanei vizate,  complicii pătrund în locuinţă şi fură banii şi bunurile de valoare. După care,  politicos,  hoţii se retrag.

Peste 2000 de lei furaţi cu un salut


 Cei patru infractori au folosit cu succes această metodă de şase ori în mai puţin de trei luni. Poliţiştii au probat că ei au furat din casele hunedorenilor bunuri şi bani în sumă totală de 2400 de lei.

Infractori politicoşi


Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt la IPJ Hunedoara, hoţii de „Bună ziua!”, chiar surprinşi în flagrant, devine rareori violenţi. „Am avut cazuri când victima i-a surprins pe hoţi în vestibulul din casă şi i-a lăsat să plece cu prada după un schimb de saluturi protocolare şi o explicaţie plauzibilă din partea hoţului care ori invocă extrem de politicos că a greşit adresa, fie că ar vrea doar să primească o bucată de pâine. Sfatul nostru este ca să nu lăsaţi niciodată uşa de la locuinţă descuiată şi să nu permiteţi accesul în casă a mai mult de o persoană  şi numai dacă consideraţi că acest lucru este cu adevărat necesar”, spune Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite