Hotelul "Roman" din Băile Herculane, aparținând finanțatorului FC Hunedoara, Silvian Toma a fost pus sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Roman din Băile Herculane
Hotelul Roman din Băile Herculane

Judecătorii Curții de Apel Craiova au dispus punerea sub sechestru a hotelului "Roman", deținut de finanțatorul FC HUnedoara. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile fiind transferat în arestul IPJ Mehedinți.

Procurorii DIICOT Mehedinţi  au pus sechestru pe averile evazioniştilor. În cazul lui Silvian Toma, Hotelul "Roman" din Băile Herculane fost cel vizat, iar Cătălin Spătaru, cunoscut drept "regele asfaltului din Argeş", a rămas fără mai  multe hoteluri, benzinării, balastiere, şi aproximativ 50 de mijloace de transport. Procurorii DIICOT speră se recupereze astfel prejudiciul de aproximativ 20 de milioane de euro.
În 26 februarie, anchetatorii au făcut 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş.
Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au înfiinţat cinci societăţi comerciale tip "fantomă", cu sediul în localitatea Strehaia, prin intermediul acestora au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri. S-au înţeles cu administratorii acestora şi  în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, arăta comunicatul DIICOT. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite