Hip-hopul hunedorean renaşte după blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri din Hunedoara îşi doresc să devină vedete hip-hop
Tot mai mulţi tineri din Hunedoara îşi doresc să devină vedete hip-hop

Trupele de cartier îşi joacă şansele afirmării la evenimentele organizate în municipiu, dar lipsa le reduce şansele.

În vremuri de criză, pasiunea, revolta, dar şi optimismul răzbesc tot mai des dincolo de încăperile transformate în studiouri muzicale improvizate, aflate în apartamentele de bloc din cartierele Hunedoarei. Aici, zeci de adolescenţi îşi pun speranţele în muzica pe care o construiesc vers cu vers şi notă cu notă, inspiraţi de viaţa municipiului în care trăiesc.

Şanse mici de reuşită în muzică
În alte spaţii, artiştii amatori visează la succesul pe care l-ar putea obţine în funcţie de cât de mult vor reuşi să fie pe placul publicului, prin dansul lor.  În ultimii doi ani, în municipiul Hunedoara au apărut peste 80 de trupe de hip-hop, care şi-au înscris piesele pe paginile de internet myband.ro şi myspace.com. Indiscret, Jap-k, Royal, Intolerabil, Replica, Ultraj, On K-lan sau Conexiunea Hunedoara sunt numai câteva dintre trupele formate „la colţul blocului”. Deşi cei mai mulţi dintre hunedorenii implicaţi în muzică îşi scriu singuri versurile pieselor pe care le produc, puţini au fost însă cei care au reuşit să scoată propriul album şi să câştige bani din muzică. O promovare bună cere nu doar talent, dar şi de susţinere financiară, spun cei mai mulţi dintre tineri. „Noi ne străduim să rezistăm de trei ani ca trupă. Promoterii cu care am luat legătura ne-au cerut 50.000 de euro, pentru a ne ajuta să ne lansăm «în lumea bună» a muzicii, bani pe care, evident, nu îi avem”, declară Radu Cibu, membru al formaţiei de hip-hop Antecedent.

Deşi nu îşi pune mari speranţe în cariera artistică, adolescentul este mulţumit că se poate bucura de aprecierea tinerilor pentru care a cântat. Pentru cei mai mulţi dintre hunedorenii care îşi încearcă norocul în cariera artistică, în lipsa banilor necesari promovării, balurile bobocilor, festivalurile organizate cu diferite ocazii şi Internetul reprezintă singurele posibilităţi de afirmare.

Dansatorii au invadat Hunedoara
Mulţi dintre adolescenţii care nu se consideră suficient de talentaţi pentru o carieră muzicală pe ritmuri de hip-hop aleg calea dansului. Zeci de tineri din Hunedoara fac parte din trupe de dans modern, unele cu adevărat pitoreşti. Este cazul Electric, un grup de dansatori din Hunedoara şi Călan, care are în componenţă un tânăr care surprinde prin înălţimea sa, de doar aproximativ 80 de centimetri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite