Minerii pensionari din Valea Jiului au rămas fără subvenţie la energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după 1989, facilităţile foştilor mineri din Valea Jiului sunt tăiate. Începând din această lună, minerii pensionaţi de la mină nu mai primesc subvenţia pentru energia electrică consumată în gospodăria lor.

“Suntem nevoiţi să sistăm sine-die această subvenţie din cauza situaţia financiare critice existente la Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani. Practic, această facilitate acordată până acum dispare în acest an”, spune Constantin Jujan, directorul general al companiei miniere.

Economii la buget

În Valea Jiului există la ora actuală circa 10.000 de foşti minieri care beneficiau de facilităţi la plata facturii de energie electrică. Fiecare pensionar din minerit avea dreptul la un consum subvenţionat de 3000 de  kW pe an. “Această cantitate de curent consumată era plătită în proporţie de 90 la sută de CNH şi de 10 la sută de către fostul nostru angajat”, spune directorul companiei. Pentru fiecare pensionar CNH plătea până la 1287 de lei subvenţie. Se apreciază că eliminare acesteia aduce o economie la buget de nouă milioane de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite