Autorităţile vor să contorizeze termic consumatorul casnic devean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa aparţine Primăriei Deva şi Electrocentrale SA Mintia şi se vrea o măsură de prevenţie a debranşărilor pe care preţul crescut al gigacaloriei l-ar putea produce în această iarnă

Primăria Deva şi Electrocentrale SA Deva organizează astăzi, începând cu ora 10 în Sala Albastră din clădirea primăriei o conferinţă cu tema: Parteneriat între Primăria Deva şi Electrocentrale Deva SA în vederea contorizării individuale a energiei termice.

Iniţiativa vine ca o măsură de prevenţie a unui val masiv de debranşări pe care l-ar putea provoca costurile prea mari la căldură din iarna care vine. Eliminarea subventiilor la căldură şi apă caldă produce panică  şi la Deva oraş in care acest serviciu mai este prestat  în sistem centralizat.

În ultima şedinţă de consiliu local, s-a votat noul preţ al gigacaloriei care din cauza creşterii TVA a ajuns la 178,6 lei, preţ subvenţionat. Diferenţa până la 230 de lei preţ de producţie era suportată de la bugetul local şi cel naţional. Eliminarea subvenţiilor va arunca automat la iarnă factura la încălzire la cote de avarie pentru bugetul familial. Se apreciază că preţul mediul al unei facturi va fi în decembrie la Deva de aproximativ 700 de lei.

La Deva în jur de 12.000 de apartamente, din 25.000, mai beneficiază de servicii publice de încălzire.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite