Criminalul hunedorean care şi-a incendiat nevasta a fost reîncarcerat, după ce magistraţii i-au dat din greşeală o "vacanţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele anului 2009, Costel Petresc din Uricani şi-a ucis soţia turnând peste ea benzină şi dându-i foc. O neglijenţă a magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia a făcut ca ucigaşul să fie eliberat din arest la nouă septembrie 2010. De atunci şi până acum Costel Petresc s-a bucurat de libertate. La pronunţarea sentinţei finale în această lună bărbatul a dispărut de la domiciliu. El a fost găsit aseară în urma unei

Povestea lui Costel Petresc pare desprinsă dintr-o piesă burlescă. După ce a recunoscut că şi-a ucis soţia într-un mod sălbatic, hunedoreanul a fost eliberat din arest. O greşeală a magistraţilor Curţii de Apel Alba-Iulia l-au făcut om liber pe  Costel Petresc,  condamnat de Tribunalul Deva la 12 ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale. În timpul judecării recursului înaintat de inculpat la Curtea de Apel Alba-Iulia, magistraţii de aici au „uitat” însă să prelungească măsura arestării preventive,   astfel încât la 1 septembrie, când a expirat vechiul mandat, Costel Petresc a trebuit să fie eliberat din arest. Instanţa a fost nevoită să constate în data de 9 septembrie viciu de procedură şi să decidă eliberarea criminalului. Curtea de Apel Alba Iulia  a decis totodată păstrarea pedepsei de 12 ani de închisoare pentru Costel Petresc,   interdicţia de a părăsi ţara şi obligativitatea ca acesta să se prezente periodic la Poliţie.

Condamnarea finală

În cursul lunii septembrie 2010, avocatul lui Costel Petresc a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti pentru reducerea pedepsei clientului său. Instanţa s-a pronunţat în data de şapte februarie păstrând condamnarea iniţială de 12 ani de închisoare. Este momentul în care Costel Petresc dispare de la domiciliul său din Uricani. El a fost depistat aseară în urma unei razii a poliţiştiilor, fiind predat penitenciarului pentru executarea pedepesi. 

Şi-a incendiat nevasta din gelozie

Costel Petresc din Uricani şi-a omorât la finele anului trecut soţia turnând peste ea benzină şi dându-i foc. Bărbatul are doi copii minori, o fată de 16 ani şi un băiat de 13 ani. El şi-a recunoscut în faţa anchetatorilor fapta. Bărbatul a cerut în mai multe rânduri judecătorilor să fie lăsat în libertate.

CITEŞTE ŞI:

Polițistul arădean care a spulberat beat un autocar pe DN 7 este momentan doar sancționat disciplinar

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite