AVANPREMIERĂ TEATRALĂ: Hunedorenii sunt invitaţi să vizioneze o lecţie de umanitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Artă din Deva vă invită, luni seară, la premiera piesei Frida. Impresii. Regizorul şi scenograful Mc. Ranin a realizat un spectacol despre viaţa şi opera pictoriţei mexicane Fridei Kahlo, care îşi trăieşte cu îndârjire şi furie condiţia de creator, oferind o lecţie despre puterea de a lupta pentru vise şi propriile idealuri în ciuda tuturor piedicilor aparent insuportabile.

Spectacolul pune în scenă o viaţă tumultuoasă, plină de evenimente dramatice dar şi, de multe ori, aproape incredibile, cu o operă de o originalitate aparte. Întreaga peisă este prezentată drept un dans fără sfârşit, fără nicio fărâmă de limbaj verbal, dar susţinut de o coloană sonoră şi o mişcare scenică aparte.

Pe cât de moderne mijloacele folosite, pe atât de puternică este şi interpretarea actorilor. Mara Opriş interpretează o Frida Kahlo la limita “suprapunerii” cu originalul, cot la cot cu Hugo Wolff – Diego Riviera – soţul Fridei. Din distribuţie mai fac parte Florian Oros, Irina Melnic, Romul Moruţan, Yain Napier, Diana Buluga, Raluca Uzunov, Lavinia Cosma, Emilian Mârnea, Andrei Brădean, Matei Şorop, George Dometi, Ioana Decianu, Rareş Stoica, Raisa Stiopoane şi Alexandra Odoroagă.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul Festivalului Sibiu Dans în 2007, când oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană. În iunie 2008 a fost difuzat în direct pe TVR Cultural, iar în 2010 a fost selecţionat la Festivalul Asiei Mici, Coreea, Coreea de Sud si Japonia.

Piesa începe luni, la ora 19.00. Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală din Deva, preţul fiind de 12 lei, respectiv şase lei cu reducere.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite