Un devean a cumpărat un sfert de litru de apă la fiecare litru de benzină alimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a alimentat cu carburant, maşina unui devean s-a oprit brusc. La service, mecanicii au găsit în rezervor o  parte de apă la trei părţi benzină. Din cauza combustibilului „botezat” injectorul motorului s-a blocat iar reparaţia îl costă acum pe Claudiu Lazăr circa 1000 de lei.

După ce a făcut plinul la una din staţiile de carburanţi din judeţ,  un devean s-a pomenit că maşina sa nu mai merge. “După alimentare, motorul maşinii s-a oprit dintr-o dată după circa cinci kilometri parcurşi. Am apelat la un service auto specializat care mi-a transportat maşina pe platformă pentru că motorul nu a mai pornit”, explică Claudiu Lazăr. După evaluarea automobilului, expertul mecanic a dat un verdict care l-a şocat pe conducătorul auto devean.


Apă în benzină

Potrivit lui Călin Titel (foto), inginerul mecanic care a recepţionat maşina lui Claudiu Lazăr, cauza defectării motorului este apa în exces care se află în rezervor. “Am extras un litru probă din rezervorul maşinii. Existenţa apei se relevă uşor prin faptul că aceasta, fiind mai grea decât benzina, se depune la fundul recipientului. Rezultatul  a fost edificator.  Aproximativ un sfert din sticlă a fost apă. O simplă analiză a cifrei octanice a amestecului relevă imediat diluarea combustibilului”, spune Călin Titel. Specialistul precizează că prezenţa apei în amestecul carburant distruge injectorul maşinii. Un deviz estimativ al reparaţiei automobilului lui Claudiu Lazăr se ridică la circa 1000 de lei. Potrivit lui Romi Cărmăzan, director coordonator la Protecţia Consumatorului Hunedoara, un caz similar a mai fost înregistrat în urmă cu aproximativ un an de zile. “Clientul face o reclamaţie la noi şi în baza ei vom putea face verificări”, spune oficialul.

image
image

În recipientul probă se vede clar că un sfert din conţinut este apă


Un plin de 1200 de lei

Practic, dacă se adaugă la devizul reparaţiei costul benzinei, Claudiu Lazăr a plătit pentru un plin la maşină 1200 de lei, adică circa 30 de lei per litru. Deveanul intenţionează să angajeze un avocat pentru a studia posibilităţile unei acţiuni în instanţă în vederea recuperării prejudiciului. “Mă consider un client nedreptăţit şi intenţionez să fac tot ce este necesar pentru a-mi recupera paguba. Voi discuta cu un avocat. Am proba martor şi declaraţiile meşterilor de la service”, spune Claudiu Lazăr. Reprezentanţii staţiei de combustibil au refuzat să comenteze situaţia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite