Mediul economic hunedorean cuprinde două treimi faliment şi o treime reviriment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă datele în creştere care relevă numărul firmelor aflate în faliment sau radiate, sunt înregistrate la ORC Hunedoara şi parametrii care relevă o însănătoşire a mediului de afaceri local faţă de situaţia existentă la 10 luni în 2009.  Cea mai surprinzătoare dată este reducerea cu  peste 1000 a numărului afacerilor suspendate.

Evident, numărul de falimente a crescut în primele 10 luni din acest an. Sunt la moment 401 de companii hunedorene aflate în procedură de insolvenţă, faţă de doar 344 înregistrate în 31 octombrie 2009. Anul în curs a consemnat şi “decesul” în acte a numeroase firme care au fost nevoite să-şi înceteze activitatea de-a lungul anilor trecuţi fie din cauza impozitului minim, fie că piaţa a căzut, fie din cauză că nu au mai avut activitate timp îndelungat.  Aceste companii sunt înregistrate la capitolul firme radiate, numărul lor în acest an atingând valoarea 2288, de aproape patru ori mai multe decât anul trecut.

Mici revirimente

Un aspect pozitiv care rezultă din statistica comparativă efectuată de ORC Hunedoara la 10 luni 2009-2010, este scăderea numărului de firme cu activitatea suspendată. Dacă anul trecut au fost trase pe dreapta până la vremuri mai bune 2556 de afaceri, în acest an numărul business-urilor ajunse la impas nu a depăşit 1211. Un alt semnal de revenire a interesului pentru afaceri este numărul crescut de start-upuri înregistrate în 2010. Chiar dacă e doar o uşoară evoluţie, până la 31 octombrie 2010, fuseseră înfiinţate 2365 de firme, cu 335 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite