UPDATE: Şantierul tronsonului de autostradă Deva-Orăştie crează 450 locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul autostrăzii Deva-Orăştie va da de lucru la 450 de oameni
Şantierul autostrăzii Deva-Orăştie va da de lucru la 450 de oameni

Reprezentantul companiei STRABAG, care va construi porţiunea de autostradă între Deva şi Orăştie a declarat pentru Adevărul de Seară Hunedoara că primul metru cub de pământ pe acest şantier va fi excavat între 15 şi 31 decembrie. Directorul CNADNR precizează că totuşi mai există un risc ca lucrările să fie din nou amânate

Directorul CNADNR precizează că totuşi mai există un risc care să ducă la o amânare a demararării  lucrărilor până la primăvară.

Stafful de comunicare al companiei austriece Strabag confirmă declaraţiile oficialilor hunedoreni privitoare la momentul demarării lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva - Orăştie. Potrivit Paulei Rys, PR în cadrul Centrului de Comunicare Strabag , primele excavări vor începe, conform planului aprobat, în a doua jumătate a lunii decembrie.

Potrivit clauzelor din contractul semnat în nouă noiembrie cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR),  ordinul de începere a lucrărilor se poate da în termen de 42 de zile de la semnarea contractului. Adică cel mai târziu la 21 decembrie constructorul trebuie să aibă asigurată organizarea de şantier, împreună cu mobilizarea resurselor şi a echipamentelor.

"Singurul motiv acceptat pentru o nouă amânare a începerii lucrărilor sunt condiţii meteorologice nefavorabile. Dacă se aşterne multă zăpadă sau temperaturile coboară mult sub zero grade, evident că nu se poate lucra", a precizat pentru Adevărul, Liviu Costache, directorul CNADNR.

Potrivit declaraţiei reprezentantului Strabag, şantierul construcţiei tronsonului de autostradă Deva-Orăştie va crea în judeţ 450 de locuri de muncă.

Autostrada este construită de companiile asociate Strabag AG-SC Strabag SRL-SC Straco Grup  Valoarea contractului este de 220,6 milioane de euro (TVA inclus), din care contribuţia Comisiei Europene este de 133,6 milioane de euro.


Proiectul este finanţat din fondul ISPA 2004 şi are termen de finalizare 24 de luni din momentul începerii lucrărilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite