Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara intră într-o nouă eră a dotărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi va fi lansată faza de implementare a proiectului prin care ISU Hunedoara va primi tehnică nouă în valoare de circa 12 milioane de lei. Pentru judetul Hunedoara, proiectul înseamnă 10 autospeciale şi ambulanţe noi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara este unul din beneficiarii unui proiect care vizează îmbunătăţirea serviciilor de siguranţă publică şi asistenţa medicală în regiunea de Vest  a ţării. În urma implementării acestui proiect numărul unităţilor mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Vest va creşte cu 41,12% (de la 107 unităţi la 151 unităţi). Creşterea flotei de autospeciale şi ambulanţe va reduce corespunzător  şi timpul mediu de răspuns a unităţilor mobile de la 41 la 28 de minute în mediul rural şi de la 22 la 13 minute în mediu urban.

Din bugetul total al proiectului de 49.721.770 RON, Hunedoara va primi circa 25 la sută, adică aproximativ 12 milioane de lei. O parte din finanţare este alocată şi pentru instruirea adecvată a personalului.

Ce dotări primeşte ISU Hunedoara?
Ca urmare a implementării acestui proiect la Hunedoara vor veni autospeciale pentru lucrul cu spumă - 3 bucăţi, autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic  şi radiologic) - 1 bucată, autospecială pentru descarcerări grele - 1 bucată, autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă - 3 bucăţi, ambulanţa de prim ajutor- 1 bucată şi o ambulanţă de reanimare.
Proiectul este implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – ADIVEST.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite