O zi de bălăceală la Aqualand-ul din municipiul Deva va costa echivalentul a 16 pâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Deva a stabilit grila tarifelor de acces  la serviciile Aqualand. Modul în care au fost planificate preţurile de intrare urmăreşte transformarea complexului acvatic într-un serviciu de masă pentru elevii deveni. Aflaţi câţi bani va trebuie să scoateţi din buzunar pentru o distracţie de câteva ore în incinta Aqualand.

Reprezentanţii Primăriei Deva dau ca certă inaugurarea complexului acvatic Aqualand în prima jumătate a lunii decembrie.  În prezent, instalaţiile sunt în probe, iar autorităţile au stabilit deja grila de tarife pe care clienţii parcului de distracţii o vor plăti la intrare. Potrivit lui Corina Oprişiu, city managerul Devei,  politica de tarifare ţine să încurajeze intrarea la bazine a elevilor deveni a căror bilet va fi subvenţionat de la bugetul local. Intrarea acestora se va face în baza unui carnet de elev care să ateste că învaţă într-una din şcolile devene.  Cu o excepţie, după ce plătesc taxa de intrare, clienţii vor avea acces la facilităţile complexului timp de trei ore. Există însă şi un tarif de 40 de lei care permite folosirea tuturor dotărilor Aqualand timp de o zi. Complexul va fi deschis zilnic între orele opt şi 21.

Grila de tarifare Aqualand

5 lei - copii între 3-18 ani – între orele 08-14 – de luni până vineri
5 lei – copii însoţiţi de părinţi – între orele 14-17 – de luni până vineri
8 lei – pensionari – între orele 8-14 – de luni până vineri
25 lei – taxă standard de intrare adulţi – între orele 8-21 – de luni până duminică
15 lei – taxă exclusiv înot – între orele 18-21 – nu se permite accesul la tobogane – de luni până vineri
40 lei – tarif pe o zi – acces la toate facilităţile- de luni până vineri


Grila de tarifare la Aqualand urmează a fi validată în următoarea şedinţă de consiliul local.

Aqualand a costat 10 milioane de euro

Complexul acvatic devean este al doilea ca mărime din ţară, după cel construit la Braşov. Aqualand dispune de 600 de metri pătraţi de luciu de apă adăpostiţi într-o clădire ce se întinde pe o suprafaţă de 4200 de metri pătraţi. Complexul are cinci bazine de înot cu diferite dimensiuni, o parte dintre ele dispunând de instalaţie de generat valuri. Nu lipsesc toboganele, jacuzzi, sala de forţă,  saune, săli de masaj şi de relaxare. Capacitatea complexului este de 500 de persoane simultan. Acesta va fi deservit de 35 de salariaţi. Potrivit lui Viorica Nicula, directorul economic al Primăriei Deva, construirea Aqualand a început în luna iunie 2006, iar costul total al acestei investiţii a fost de 42 de milioane de lei, adică circa 10 milioane de euro.

Aqualand pe post de termocentrală

Complexul acvatic devean este singurul din ţară care foloseşte pentru crearea agentului termic necesar încălzirii clădirii şi apei un sistem cu cogenerare. Acesta produce, prin arderea gazului, simultan energie termică şi electrică. Potrivit lui Viorica Nicula, instalaţia de cogenerare va permite Aqualandului să vândă în sistemul energetic naţional o cantitate de 432 de MW care îi va asigura un venit de aproximativ 100.000 de lei. „Banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea complexului şi plata salariilor celor care deserversc instalaţiile”, spune sursa citată.  

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite