Până la sărbătorile de iarnă, concedierile vor lăsa fără serviciu 1.000 de hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedorenii fără un loc de muncă pot opta pentru unul din joburile disponibile.
Hunedorenii fără un loc de muncă pot opta pentru unul din joburile disponibile.

 Aproximativ 1.000 de hunedoreni îşi vor pierde locul de muncă în această iarnă. Peste 15 operatori economici hunedoreni au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara privitor la schema de reducere a numărului de posturi în perioada următoare.

În topul disponibilizărilor se află trei constructori. Hidrocontrucţia, sucursala Râu Mare Retezat şi-a anunţat intenţia de disponibilizare a 283 de oameni, Vest Agregate Petroşani, 84 şi Drupo Călan, 67. “La Hidroconstrucţia în anotimpul rece vom opri întreaga activitate. Avem o strategie de personal complexă pentru această perioadă în care o parte din oameni sunt trimişi în şomaj, alţii în şomaj tehnic şi concediu”, spune Ioan Radu, directorul firmei.

Blocajul financiar creşte şomajul

Constructorul ACOMIN a notificat  AJOFM Hunedoara cu intenţia de disponibilizare a 110 salariaţi. Între timp, numărul concedierilor propuse a scăzut la 80. “Salvarea joburilor depinde de ritmul în care încasăm banii de la beneficiari. Dacă vom primi banii şi vremea permite vom putea lucra în continuare şi atunci vom diminua progresiv schema disponibilizărilor”, spune Marius Vulcan, director de personal la ACOMIN, sucursala Deva.

Situaţia şomajului în judeţul Hunedoara

La finele lunii octombrie 2010, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 17.315, din care 11.505 şomeri indemnizaţi şi 5.810 şomeri neindemnizaţi. Din totalul şomerilor hunedoreni, la sfârşitul lunii octombrie 2010, femeile sunt în număr de 8.152.

Pe oraşe, cei mai mulţi şomeri sunt înregistraţi în municipiul Hunedoara - 2586, urmat de Deva-2542 şi Haţeg cu 1682. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite