Poliţiştii comunitari şi posturile fantomă, primele victime ale crizei bugetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A prins contur planul de restructurare de personal pe care conducerile instituţiilor publice din judeţ vor să-l aplice la presiunea Guvernului. Aflaţi câţi hunedoreni bugetari îşi vor pierde slujbele, care primărie are cea mai lungă listă de concedieri şi ce categorie de funcţionari va fi cea mai afectată.

În judeţul Hunedoara, victimele primului val de restructurare impus sistemului bugetar de Guvernul Boc sunt majoritar poliţiştii comunitari şi fotoliile goale ale posturilor neocupate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Diana Fulop, datele centralizate până acum la nivel de judeţ  arată că din 1256 de locuri reduse din organigrame, 895 sunt neocupate. Prin urmare,  361 de  salariaţi bugetari hunedoreni îşi vor pierde în mod real locurile de muncă.


Poliţia comunitară, prima pe listă


Conducerile Primăriei Deva şi Consiliului judeţean Hunedoara au anunţat că nu vor opera disponibilizări în această perioadă dat fiind faptul că organigrama acestor instituţii respectă normele impuse de Guvern.  În ce priveşte Prefectura Hunedoara vor fi 12 posturi reduse. În instituţiile publice unde s-a decis concedierea unor salariaţi, primii pe listă sunt lucrătorii Serviciului Public de Poliţie Comunitară.  De exemplu, la Hunedoara, vor pleca 20 de poliţişti comunitari, în timp ce la Primăria Petroşani toate cele 57 de persoanele disponibilizate  fac parte din cadrul compartimentului de poliţie comunitară.

Epicentrul disponibilizării

Potrivit datelor centralizate la Prefectura Hunedoara,  în mediul urban, Primăria Haţeg se află, cu 58 de diponibilizări, pe primul loc în topul concedierilor. În mediul rural, cu 24 de persoane propuse pentru şomaj, se găseşte Primăria Şoimuş.

Statistica „datului afară”

Conform materialului elaborat de Prefectura Hunedoara, situaţia disponibilizărilor de personal înregistrată la această oră este următoarea:

Primării - mediul urban (număr persoane propuse pentru disponibilizare)
Haţeg (58); Petroşani (57); Hunedoara (39); Aninoasa (9)

Primării - mediul rural (număr persoane propuse pentru disponibilizare)
Şoimuş (24); Ghelari (14); Certeju de Sus (13); Baru, Densuş (12); G-ral Berthelot., Pui (11); Burjuc, Dobra, Hărău, Vorţa (5); Brănişca, Vălişoara (4); Luncoiu de Jos, Cîrjiţi, Bulzeştii de Sus (3); Balşa (2); Băiţa, Boşorod, Bucureşci, Cerbăl, Lunca Cernii de Sus, Orăştioara de Sus Răchitova, Rapolt Rîu de Mori (1)

La data de 30 iunie 2010 în judeţul Hunedoara existau 4705 de posturi plătite de la buget din care 1432 vacante. Conform OUG 63 din 2010, numărul de posturi avizate de Guvernul Boc pentru a rămâne în plată este de 3449.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite