Ploile abundente şi topirea zăpezilor din acest an fac din traseul raliului Transilvania Adventure Trophy un infern 4x4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 120 de echipaje din 18 ţări au pornit duminică la prânz în cea de-a noua ediţie a raliului off-road al Transilvaniei. Potrivit organizatorilor în acest an se va concura pe cel mai greu traseu de off-road pe care competiţia l-a avut  vreodată. 

La ora 12.36 de minute s-a dat startul , la Deva,  în cea de-a noua ediţie a raliului internaţional Transilvania Adventure Trophy (TAT 2010). Potrivit organizatorului evenimentului, Virgil Marin, ploaia abundentă din ultima vreme şi topirea zăpezilor au îngreunat mult traseul pe care trebuie să-l parcugă concurenţii. „Pământul este încă moale, sunt porţiuni de apă, iar copacii din pădurea în anumite porţiuni au fost smulşi din rădăcină. Va fi o provocare complexă şi completă în acest an. Se va putea merge într-un regim de viteză de maxim 30 de kilometri pe oră, dar vor fi porţiuni când 10 metri se vor putea face în cinci sau şase ore”,a spus organizatorul.


Traseu secret

Traseul raliului măsoară aproape o mie de kilometri, iar competiţia se va da la două  clase: Hobby şi Extreme.

Românul Cristian Tănase participă la competiţie pe o Suzuki Samurai. “Nu cunoaştem traseul pe care îl vom parcurge.  Primim zilnic o porţiune de traseul care trebuie parcurs sub forma unei hărţi pe care sunt marcate distanţele şi  direcţiile pe care trebuie să mergem.  Ca să ştim când să schimbăm direcţia  folosim un intrument de determinare a distanţelor parcurse între punctele de reper stabilite pe traseu de organizator. Vom parcurge circa 130 de kilometri pe zi între două tabere de popas”, spune competitorul. 

image

Cristian Tănase îşi pregăteşte bocancii de munte: "Ar putea fi foarte greu acolo"!


 TAT  este una dintre cele mai populare competiţii internaţionale de off road din Europa, recunoscută pentru dificultatea traseelor de extrem şi pentru peisajele deosebite ale României în traseele hobby. Finalul concursului este prevăzut pentru vineri, 16 iulie.

Filmul ultimelor clipe înaintea startului:

image

Ultimele clipe petrecut pe asfalt

image

Centrul Devei a fost confiscat duminică dimineaţa de raliul TAT 2010

image

Dau la pompă, varianta 4x4

image

Se lipesc datele de identificare pe parbriz

image

DEFENDER gata de ...ATAC

image

Toată lumea admiră monştrii mecanici 4x4

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite