TIMP LIBER: Baie de adrenalină autoprovocată pe Defileul Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de senzaţii tari care doresc să se răcorească pot opta pentru apele Jiului pentru practicarea raftingului. Zeci de tineri iau cu asalt Defileul Jiului pentru a practica sporturi extreme începând cu rafting şi până la întreceri de escaladă

Oficial sezonul de rafting pe Jiu s-a deschis de mai bine de o lună, însă din cauza polilor torenţiale care s-au abătur asupra Vaii Jiului, abia acum pasionaţii de sporturi extreme îşi pot lansa bărcile la apă. Fiecare sfârşit de săptămână este un bun prilej pentru zeci de tineri, în special din Bucureşti, Deva şi Timişoara, de a încerca senzaţii tari pe unul din cele mai sălbatice râuri din România.

Pasionaţii de rafting iau la propriu cu asalt râul Jiu, segmentul învolburat dintre Polatişte-Petroşani şi până la Lainici- Gorj, iar amatorii de senzaţii tari se bucură pe o distanţă de circa 25 de kilometri de un nivel crescut de adrenalină şi spun că „o tură” prin şicanele dintre versanţii defileului nu poate fi comparată cu nimic altceva. Acest sport este la îndemâna oricui spune reprezentantul unei firme din Uricani-Hunedoara, care se ocupă de instruirea „învăţăceilor” în arta raftingului precum şi de organizarea expediţiilor pe râul Jiu. „O zi de rafting costă 170 de lei de persoană iar doritorilor li se asigură deplasarea până la locul de lansare a bărcilor, instructajul şi spravegherea în timpul epediţiei. Nimeni nu are voie în barcă fără vestă de salvare şi fără a cunoaşte noţiuni de bază în caz de necesitate.

Totul este bine planificat astfel încât să nu existe nicio problemă”, explică Sorin Sanda, organizatorul expediţilor. Coborârea cu bărci pe Jiu, prin defileu, prin zonele sălbatice unde albia este foarte îngustă şi apa învolburată, asigură adrenalina necesară oricărui pasionat de sporturi extreme. „Ce să spun, este super. Nu mai ai nevoie de nimic. Natură sălbatică, un râu repede şi multă distracţie. Pot să spun că după o tură de rafting te îmbeţi pur şi simplu de la atâta adrenalină”, spune Florin Puşcaş, amator de rafting.

Turiştii au posibilitatea de a face coborâre în paralel cu două bărci, se pot organiza întreceri, bătălii navale şi recuperări de obiecte din apă, dar şi rafting nocturn. Amatorii primesc echipament performant, instructori specializaţi astfel încât viaţa să nu le fie pusă în pericol.


Cât de costă distracţia în Defileu O zi de rafting în Defileul Văii Jiului te costă 170 de lei. Pentru cei care doresc să stea pe toată perioada week-endu-lui pot găsi cazare la cabană cu 35 de lei de persoană, în timp ce cazarea la cort costă doar 5 lei pe noapte de persoană. Cei care vor să încerce o traversare cu tiroliana trebuie să plătească 35 de lei iar o coborâre în rapel te va costa 30 de lei.

Party

ASTĂZI, ORA 22.00
Smirnoff Friday

Reno Club este cadrul pentru o vineri seara “Smirnoff”, un party “tunat” de DJ BEN BOOGNAR , cel care a deschis concertul Shakirei ţinut acum patru ani la Timişoara. Intrarea este liberă.  

SÂMBĂTĂ, ora 22.00
Ladies Night

Doamnele şi domnişoarele care vor merge, sâmbătă, în Reno Club, Deva, vor primi un cocktail din partea casei. „Ladies Night” va fi completată de cover-urile şi mix-urile marca DJ BEN BOOGNAR. Intrarea este liberă.


DUMINICĂ, pănă la 20.30
Concert INSULT

Amatorii de muzică live primesc o invitaţie. Polonezii din trupa INSULT vor susţine un concert la Deva. Formaţia practică o muzică din zona alternative metal. Concertul are loc la John’s Pub. Intrarea este 13 lei. 

DUMINICĂ, ORICE ORĂ
Leac de caniculă

Amatorii unui “pahar de vorbă” cu duh în jurul unei beri pot încerca locaţia “Akkademia de Bere”.  Cursurile intensive încep cu ora 10.00, iar absenţele, spun gazdele, sunt pedepsite cu “încă un rând”.

RECOMANDĂRI

SÂMBĂTĂ

Un week-end în armată


Arsenal Park oferă în perimetrul fostei fabrici de armament de la Orăştie spiritul bărbătesc şi atmosfera de cazarmă,  dar a înlocuit instrucţia cu distracţia. În cel mai întins complex de vacanţă din România (80 ha) şi unul din puţinele obiective cu temă militară din Europa,  găsiţi cazare şi masă patru stele, dar şi gamele la restaurant şi paturi  în burta TAB-ului,  sau pe afet de tun. Instrucţia cuprinde partide de paintball, Airsoft şi urmăriri cu ATV-ul sau în frugalul Buggy. Cei curajoşi pot experimenta în premieră un salt cu paraşuta sau cu parapanta. Pentru “ofiţeri” aşteaptă să fie călcate în picioare trei terenuri de “instrucţie”: de golf, de baschet şi de fotbal. Preţul pe persoană şi pachet de servicii este de 55 de euro, incluzănd două nopţi cazare şi demipensiune.

DUMINICĂ

O vizită la ştruţi

De când nu aţi mai ieşit cu familia la o plimbare în natură? Parcul Bejan poate fi o destinaţie potrivită pentru o după-amiază de leneveală în aer liber. Cei mici vor fi cu siguranţă încântaţi de mica grădină zoologică existentă acolo. Un porc mistreţ, un ponei, doi ştruţi şi o căprioară pot trezi uşor entuziasmul unor copii.  Locul de joacă este bine utilat cu leagăne şi balansoare de tot felul. Răgazul lăsat părinţilor de copiii care se joacă poate fi folosit de aceştia la o discuţie pe una din băncile existente în parc. Peisajul este stenic, există multă verdeaţă şi la noi paşi se găseşte Pădurea Bejan , monument al naturii. Fireşte, gurmanzii vor găsi şi aici ocazia de a-şi cumpăra ceva de ronţăit de la chioşcul alimentar deschis pe una din aleile parcului.

 


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite