Guillame Combat, francezul care a luat Planeta "la pași mărunți"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezul-călător a pornit spre Arad
Francezul-călător a pornit spre Arad

În 2009, francezul Guillame Combat, pe atunci în vârstă de 30 de ani, și-a pus în gând să străbată Terra pe jos. A pornit din Cape Town (Africa de Sud) și nu s-a mai oprit. După 16.000 de kilometri parcurși, Guillame  “a bătut” la porțile Hunedoarei

În 2009, francezul Guillame Combat, pe atunci în vârstă de 30 de ani, și-a pus în gând să străbată Terra pe jos. A pornit din Cape Town (Africa de Sud) și nu s-a mai oprit. În periplu său nu a avut niciodată o rută prestabilită. “Înarmat” cu un toiag pe care și l-a confecționat în Iran, a umblat pe „unde îl poartă paşii”. În România “a intrat” în luna septembrie și a avut parte de câteva experiențe amuzante. “Prietenii din București m-au învățat câteva rețete culinare tradiționale. O experiență urâtă am avut-o cu o ceată de țigani care a încercat să-mi fure camera. Am reușit să scap cu greu de ei”, povestește francezul.
Interesant este faptul că, la Sibiu, experiența a fost exact pe dos. “Mi-am găsit un loc unde să înnoptez, când m-au văzut doi copii de ţigani care şi-au alertat părinţii. Aceştia nu au conceput ca eu să dorm în adăpost și au insistat să-i însoţească acasă. M-au tratat ca pe un oaspete de seamă iar asta m-a uimit”, spune Guillame. În urmă cu câteva zile a ajuns și în județul Hunedoara unde şi-a făcut câţiva prieteni prin intermediul unui site de pe Internet în care își promovează expediția. Prietenii din Deva i-au arătat lui Guillame Combat mai multe obiective turistice: Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop şi ruinele de la Sarmizegetusa, i-au plăcut foarte mult, însă, excursia făcută cu maşina i-a creat francezului un mare disconfort. Ieri, Guillame s-a pus din nou în mişcare. Pleacă spre Arad, apoi Ungaria și Austria, unde doreşte să-şi caute de lucru pentru câteva luni. Apoi, va lua calea Germaniei şi în final va ajunge în țara sa natală. “Voi ajunge acasă pe la jumătatea anului viitor. Nu-mi fac probleme în privința găsirii unui loc de muncă”, aspus francezul.
Până în prezent, Guillame Combat a parcurs peste 16.000 de kilometri timp în care a intrat în contact direct cu natura, traversând deşertul, jungla şi a luat contact civilizaţii de tot felul. Pornind la drum cu un buget relativ mic, circa 8.000 de euro, francezul s-a adaptat oricărei situaţii pe care a întâlnit-o pe parcurs. Din 2009, a schimbat 6-7 perechi de încălţăminte. Şi-a spălat puţinele haine pe care le poartă în rucsacul său, în râuri, a dormit sub cerul liber, prin case abandonate, sub poduri sau în casele prietenilor pe care a reuşit să şi-i facă. Guillame Combat a fost cel mai plăcut impresionat de prietenii pe care i-a „câştigat” în nordul Sudanului. Despre ei, francezul spune că sunt „primitori şi profunzi”. Chiar dacă garderoba lui era constituită din pantaloni scurţi, musulmanii, fiind prietenii săi, l-au acceptat în comunitatea lor, lucrând împreună.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite