Grupul condamnaţilor „fără vină” şi-a strigat supărarea pe justiţie în centrul Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi hunedoreni care au fost condamnaţi în trecut pentru diverse infracţiuni au organizat în această după-amiază o acţiune de protest împotriva autorităţilor judiciare din România, pe motiv că au stat pe nedrept la închisoare. Ei şi-au îndreptat furia spre oamenii legii.

Mitingul a avut loc în centrul Hunedoarei, chiar în faţa Casei de cultură.

Favoruri sexuale pentru oamenii legii, de la „fetiţele” de pe şoseaua Deva - Orăştie

Foştii deţinuţi şi-au strigat la microfon revolta faţă de cei care i-au anchetat, arestat şi condamnat.

Protestul a fost iniţiat de hunedoreanul Vili Rupa, de 37 de ani, arestat în 1998 pentru trafic de mercur. Rupa (foto) a câştigat un proces împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce a reclamat că nu a avut parte de un tratament corect în timpul anchetei şi al perioadei de detenţie. În urmă cu un an, el a primit despăgubiri de 30.000 de euro, potrivit deciziei CEDO.

„Vreau ca procurorii care m-au anchetat să fie arestaţi. Ei m-au răpit, m-au sechestrat şi m-au torturat”, afirmă Rupa.

Vrea să se răzbune pe irlandezi

Mihai Şelaru, de 37 de ani a fost arestat în luna septembrie a anului trecut de autorităţile irlandeze, pentru încurajarea prostiruţiei, iar la sfârşitul lunii aprilie 2010, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare.

Instanţa a dispus eliberarea lui, dar l-a expulzat în România, cu o interdicţie de 10 ani de a mai intra pe teritoriul irlandez. El li s-a plans autorităţilor hunedorene de nedreptatea suferită. “M-am adresat autorităţilor din Hunedoara, am adus probe prin care să îmi demonstrez nevinovăţia, dar poliţiştii nu au mişcat un deget”, a spus Şelaru.

Supărat că a fost prins

Doinel Tirănesc, un alt hunedorean care a participat la protestul “împotriva mafiei din justiţie” s-a plâns că a fost adus cu mandat, din Italia, pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea în ţară, dată de Judecătoria Hunedoara şi apoi de Tribunalul Hunedoara. Tânărul cu antecedente penale pentru mai multe infracţiuni a fost eliberat între timp, însă procesul său, în care răspunde acuzaţiilor de complicitate la tâlhărie, a fost reluat. “Şi eu am fost nedreptăţit”, a spus Tirănesc, supărat că a fost găsit de poliţişti şi adus în ţară, fără ca înainte să fie anunţat de intenţiile lor.

Mitingul s-a desfăşurat pe ritmuri de hip-hop, întrerupte de discursurile foştilor condamnaţi. Muzica celor de la „Paraziţii” şi „Moromeţii” (trupa) a răsunat în difuzoare întreaga după-amiază.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite