Grupare cercetată pentru furt: unul dintre tineri a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, din Petrila, sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce au spart mai multe maşini, magazine şi locuinţe, de unde au sustras o serie de telefoane mobile, articole de îmbrăcăminte, CD-playere, dispozitive GPS etc. În cazul autoturismelor, aceştia preferau maşinile parcate în locuri izolate, le forţau încuietorile, după care furau acumulatori auto sau alte bunuri lăsate, pes

Tinerii au fost prinşi în urma unei acţiuni cu efective mărite.

Potrivit probatoriului, infracţiunile au fost comise în perioada iunie – august, când aceştia au pătruns prin efracţie în mai multe anexe gospodăreşti situate pe raza oraşului, de unde au sustras bunuri electronice uşor de transportat, pe care le-au vândut unor clienţi de ocazie. 

Nu s-au oprit doar la locuinţe private, ci au comis şi alte spargeri. De exemplu, dintr-un magazin au furat îmbrăcăminte în valoare de 1.260 lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea a aproximativ 30 la sută din prejudiciu. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul unui apartament, de unde au sustras bunuri în valoare de 4.380 lei.

 „Faţă de unul dintre suspecţi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat, astăzi, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat în formă continuată. Ceilalţi patru sunt cercetaţi în libertate pentru tăinuire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu. 

Tânărul reţinut a primit, în urmă cu puţin timp, mandat de arestare pentru 29 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite