SĂNĂTATE: Gripa continuă să facă victime - alte două noi cazuri au fost confirmate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul hunedorenilor diagnosticaţi cu gripă a ajuns la 65, ultimele două cazuri fiind confirmate la începutul acestei săptămâni cu analize de laborator la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Din totalul pacienţilor, nouă au avut gripă sezonieră, iar 57 gripă porcină, unul din bolnavi decedând pe fondul unor complicaţii cauzate, printre altele, de diabet zaharat şi obezitate.

Cazurile nu au avut legătură epidemiologică între ele. În prezent, sub tratament se mai află doar doi pacienţi, starea lor fiind stabilă. Restul bolnavilor s-au vindecat”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Dumitra Ştefan.

Primul caz de gripă porcină din judeţul Hunedoara: un bărbat în vârstă de 49 de ani

Primul deces cauzat, în această iarnă, de gripa porcină în Hunedoara: un bărbat de 51 de ani

Medicii recomandă vaccinarea


Medicii spun că cea mai bună metodă de a preveni îmbolnăvirea, atât cu virusul gripal B, cât şi cu AH1N1, este vaccinarea.

Pe parcursul săptămânii trecute s-au vaccinat 60 de hunedoreni, numărul total al persoanelor imunizate depăşind cifra de 22.000.

La capitolul infecţii respiratorii acute situaţia se îmbunătăţeşte. Faţă de ultimele trei săptămâni, numărul bolnavilor este în scădere cu 1,39 la sută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite