Gripa face ravagii în judeţ. Peste 1.000 de hunedoreni au ajuns la medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hong Kong a ridicat marţi nivelul de alertă pentru gripă aviară
Hong Kong a ridicat marţi nivelul de alertă pentru gripă aviară

Aproximativ 1.300 de hunedoreni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute respiratorii şi peste cinci sute cu pneumonie, în ultima săptămână. De asemenea, 125 dintre aceştia au fost internaţi în spitale.













Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a raportat, pentru această săptămână, 1.317 cazuri de infecţii acute respiratorii, fiind necesară internarea a 79 de hunedoreni. La "categoria" viroze, cei mai afectaţi au fost tinerii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, fiind înregistrate 429 de cazuri. De asemenea, au fost semnalate 359 de astfel de cazuri şi la hunedorenii cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Comparativ cu o săptămână în urmă, numărul acestor afecţiuni respiratorii a crescut cu aproximativ o sută. Nici pneumonia nu "a stat" departe de hunedoreni în această săptămână, înregistrându-se 516 cazuri. Afectate au fost persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, fiind semnalate 185 de cazuri. De asemenea, şi la grupa de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat 132 de cazuri. Dintre hunedorenii afectaţi de pneumonie, 46 au rămas internaţi în spital.

Dozele de vaccin antigripal sosesc în aproximativ două săptămâni

Gripa nu "se grăbeşte", încă, să-şi facă apariţia printre locuitorii judeţului Hunedoara. Şi s-ar putea spune că bine şi face, întrucât dozele de vaccin antigripal nu au sosit la sediul DSP Hunedoara. "Sperăm ca, în aproximativ două săptămâni, să primim primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată vor fi aduse aproximativ 6.400 de doze, deoarece nu prea sunt fonduri. Urmează să fie făcută o licitaţie şi aşa, să putem achiziţiona toate cele aproximativ 46 de mii de doze", a precizat medicul epidemiolog din cadrul DSP Hunedoara, Sanda Cârciumaru.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite