“Grevă de catifea”: Protestele pregătite în instituţii nu vor afecta programul de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de lucru al celor mai multe dintre instituţiile bugetare din judeţul Hunedoara se va desfăşura, mâine, cu unele excepţii, în condiţii normale, chiar dacă funcţionarii au anunţat grevă generală.

Greva de mâine afectează parţial activitatea instanţelor din Hunedoara. Judecătorii şi procurorii vor lucra după un program normal. Doar grefierii se vor afla în grevă, iar din această cauză o parte dintre dosarele aflate pe rol nu vor fi judecate, ci se va acorda amânarea soluţionării cauzelor.

Protestele vor diminua programul de lucru la Penitenciarul Bârcea Mare. Siguranţa deţinerii nu va fi afectată de grevă. Vor fi reduse, în schimb, programul de vizite şi alte activităţi ale salariaţilor”, a precizat Nicolae Grosu, liderul de sindicat. 
La Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara activitatea se va desfăşura normal. „sindicaliştii nu au putut obţine numărul minim de semnături necesare pentru a intra în grevă”, precizează Lucian Heiuş, directorul general al instituţiei.

Inspectorul general Alexandru Lăutaru a anunţat că proba de Bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale. La unele şcoli din judeţ, profesorii nu vor susţine cursurile, astfel că elevii din unităţile respective vor avea liber.

Potrivit directorului Dan Florea, la Spitalul judeţean de Urgenţă din Deva se va lucra normal mâine. „Pacienţii nu sunt afectaţi. Va exista o mişcare de protest a cadrelor medicale medii şi a TESA, dar majoritatea celor care protestează nu sunt pe tură”, a spus Dan Florea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite