Hunedoara: Greva foamei la spitalul orăşenesc din Haţeg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Greva foamei la spitalul orăşenesc din Haţeg
Hunedoara: Greva foamei la spitalul orăşenesc din Haţeg

Activitatea secţiei de urgenţe este întreruptă din cauza nemulţumirilor. Aproape tot personalul medical care deserveşte secţia de urgenţe a anunţat că intră în greva foamei.

Mai mulţi asistenţi medicali, infirmiere şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au anunţat, astăzi, că vor intra în greva foamei.
Motivul protestului organizat de personalul medical îl constituie neplata mai multor sporuri şi tichete de masă, valoarea totală a drepturilor restante depăşind 108.000 de lei. Protestul, care a început la ora 09.00, a generat disfuncţionalităţi în activitatea serviciului de primire Urgenţe.
Potrivit liderului de sindicat Alexandru Bulacu, fiecare dintre cei 18 protestatari ar avea de primit restanţe, în medie, de circa 6.000 de lei. „Sindicatul Sanitas Haţeg a dat în judecată, de două ori, conducerea spitalului pentru plata drepturilor salariale restante. Unul dintre procese a fost câştigat de sindicat la Tribunalul Hunedoara şi acum se judecă, în recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia. Dacă astăzi nu vom ajunge la o înţelegere cu cei din conducere, vom continua protestul”, a declarat Bulacu.

Bolnavii, cei mai afectaţi
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Orăşenesc Haţeg, Florin Şerăngău, a declarat că astăzi, la ora 09.30, se purtau discuţii între protestatari şi conducerea spitalului. „Am putea avea probleme grave dacă cei 18 angajaţi vor refuza să mai lucreze. Astăzi, avem doar un medic şi o asistentă la secţia de primire Urgenţe. Dacă s-ar întâmpla ceva grav nu am putea să ne descurcăm. Oricum sindicaliştii nu au ţinut cont de faptul că legea îi obligă să asigure cel puţin 30 la sută din personal”, a declarat Şerăngău.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite