Grav accident de circulaţie, simulat în această dimineaţă pe DN7, în apropiere de Orăştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompieri, poliţişti, paramedici, comisari de mediu, cu toţi vor fi testaţi, astăzi, în cadrul unui grav accident simulat pe DN7, în apropierea staţiei peco de la intrarea în municipiul Orăştie. Din cauza vitezei, impactul dintre o autocisternă  plină cu acid cianhidric şi un microbuz va ameninţa atât viaţa şoferilor, cât şi a celor nouă pasageri.

În urma accidentului vor avea loc scurgeri de combustibil din rezervorul autocisternei, ceea ce va duce la izbucnirea unui incendiu, cu risc de propagare la microbuz.

FOTO Accident „made in Hunedoara”: un vitezoman s-a urcat cu maşina pe semafor

FOTO Patru maşini au fost implicate într-un accident grav pe drumul european Deva – Arad VIDEO

VIDEO Accident mortal la Deva - Autocarul căpşunarilor a zdrobit o Dacie papuc

Tragedie pe DN 7 – patru tineri au murit striviţi de un TIR

VIDEO Un sat întreg îi plânge pe cei patru tineri ucişi în accidentul de pe DN 7

UPDATE VIDEO Tragedie la Deva – A lucrat un an şi jumătate pentru BMW-ul care l-a ucis pe el şi pe prietenii lui

Din cauza temperaturilor ridicate, rezistenţa cisternei va scadea şi va aparea pericolul unei explozii.

Deşi şoferul autocisternei va încearca să stingă flăcările cu stingătorul din dotare, bărbatul se va intoxica în scurt timp  şi va intra în stare de inconştienţă.

Simultan, toţi călătorii din microbuz sunt răniţi şi pe punctul de  a fi  intoxicaţi şi ei cu fum şi gaze. Tot acest scenariu va îngreuna salvarea victimelor.

Acest exerciţiu vizează verificarea reacţiei de răspuns a forţelor de sprijin, precum şi perfecţionarea acestora în limitarea şi înlăturarea efectelor produse de cele întâmplate. Se are în vedere, de asemenea, conştientizarea populaţiei privind comportamentul adecvat în timpul unor astfel de situaţii”, a declarat Alin Pop, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite