Grădiniţele au fost ocupate în doar câteva zile: vezi aici care sunt unităţile supraaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierea copiilor în grădiniţe pentru anul şcolar 2011 – 2012 pare că s-a încheiat înainte de termen. Deşi, oficial, dosarele se depun până la jumătatea lunii august, la ora actuală multe dintre unităţile de învăţământ preşcolar din Deva sunt deja ocupate.

La Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” s-au anunţat a fi libere 20 de locuri.

Potrivit directorul Adrian Liga, acesta este şi numărul părinţilor care deja s-au arătat interesaţi ca ai lor copiii să facă câte şase ore de gimnastică pe săptămână.

Situaţia este asemănătoare şi la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7.

Avem locuri puţine pentru că multe dintre ele au fost ocupate la reînscrieri”, a declarat Lazăr Lucia, director.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun însă că lucrurile decurg normal şi că toţi copiii vor avea unde să meargă. "În cazul în care o grădiniţă primeşte mai multe solicitări decât  locurile disponibile, se poate aproba ca aceasta să funcţioneze peste limita a 30 de copii într-o grupă, în condiţiile în care există suficient spaţiu. Din experienţa anilor trecuţi ştim că s-au înregistrat cazuri de părinţi care au vrut să-şi înscrie copiii la unităţi cu program prelungit, însă nu au mai avut unde. Prin urmare, au trecut la program normal, însă tot au avut un loc asigurat", a declarat Gabriela Berbeceanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Înscrierea copiilor la grădiniţă a debutat la începutul acestei săptămâni, în data de 16 mai.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite