Hunedoara: Goana după calorifere, din cauza facturilor mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Goana după calorifere, din cauza facturilor mari
Hunedoara: Goana după calorifere, din cauza facturilor mari

Temperaturile scăzute de afară, din ultima perioadă, au mărit încasările comercianţilor de aparatură electrocasnică. Cele mai căutate obiecte în magazinele de profil sunt caloriferele care funcţionează pe bază de ulei.

Iarna timpurie a luat hunedorenii prin surprindere. Frigul şi vremea rece i-a determinat să dea buzna în magazinele de aparatură electrică şi electrocasnică. Produsele cele mai căutate sunt caloriferele electrice, aerotermele şi radiatoarele. „Am avut zece calorifere pe ulei şi le-am vândut într-o săptămână. De câteva zile nu mai am niciun articol similar, aştept să se aducă marfă nouă. Vânzările au mers destul de bine, pentru că aceste calorifere sunt foarte bune. În momentul în care le scoţi din priză, căldura se menţine până când se răceşte uleiul”, a spus o vânzătoare din Deva. Preţurile la aparatele de încălzit diferă în funcţie de puterea şi numărul de elemenţi al acestora. În general, se porneşte de la suma de 60 de lei.

Căldură în rate
Hunedorenii care nu au suficiente resurse financiare au totuşi o variantă pentru a se încălzi. Pot cumpăra caloriferul în rate. Un radiator electric de 1.400 de wolţi, cu nouă elemenţi şi o putere de încălzire a unei suprafeţe de 14 metri pătraţi, costă aproape 700 de lei. Rata lunară este de 26 de lei.
Dacă doriţi acelaşi aparat, însă cu o putere de încălzire de 1.800 de watti, 12 elemenţi de încălzire, cu corp ceramic, termoregulator, consum redus şi capacitatea de a încălzi 20 de metri pătraţi, trebuie să scoateţi din buzunar 900 de lei. Rata lunară este de 335 lei.
„Am avut clienţi care au venit chiar în luna septembrie să se intereseze de aparatura electrică de încălzit”, a adăugat Rodica S., vânzătoare la un alt magazin de profil din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite