Avem o lege. Cum procedăm?. Garda de Mediu Hunedoara e pregătită să aplice "legea picnicului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Legea picnicului" a intrat în vigoare
"Legea picnicului" a intrat în vigoare

Hunedorenii care vor ieși, în acest week-end, la iarbă verde ar putea da "nas în nas" cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu. "Legea picnicului" a intrat ]n vigoare ;i prevede amenzi pentru cei care lasă în urma lor mizerie sau fac grătare în spații neamenajate.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu din judeţul Hunedoara au anunţat că îşi vor înteţi controalele în zonele preferate de hunedoreni pentru ieșirile la iarbă verde. Potrivit noii legi a picnicului, acţiunile de recreere pot fi făcute doar în locuri special amenajate, dotate cu facilităţi şi utilităţi corespunzătoare şi semnalate ca atare de către reprezentanţii administraţiilor locale. Culmea este că, până la această dată nicio primărie din județ nu dispune de un asemnea loc de agrement! Mai mult, Legea nu obligă administrațiile locale să se implice în amenajarea unor astfel de spații! Prin urmare, oricine iese la iarbă verde e pasibil de amendă!,„Am cerut de la toate primăriile din judeţ o comunicare prin care să ne înştiinţeze asupra zonelor pe care intenţionează să le amenajeze, cu toate dotările necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice picnicului. Din cele 69 de primării din judeţ, doar două administraţii locale au răspuns, dar şi aceste răspunsuri au fost negative, în sensul că nu intenţionează să amenajeze niciun spaţiu”, a declarat comisarul Cristian Moldovan, şeful Gărzii de Mediu Hunedoara.
Potrivit comisarului şef Cristian Moldovan, controalele vor fi mult mai intense în zilele următoare, iar reprezentanţii Gărzii de Mediu Hunedoara vor prezenta cetăţenilor prevederile legii, însă cel mai probabil vor aplica doar avertismente dată fiind situaţia din judeţ. Ca de obicei, în astfel de ocazii, şi de 1 Mai, în acesta an, cele mai populate locuri vor fi zonele din jurul Devei, Hunedoarei, Valea Muncelului, cele de pe malul Streiului, Mureşului sau a lacului Cinciş, iar comisarii de la „Mediu” vor fi şi ei prezenţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite