Hunedoara: Adnana Găgăuţă dă viaţă rock-ului gotic la Castel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de când se ştie şi nu a ratat niciun spectacol din Hunedoara. Anul trecut a cântat pe un vas de croazieră, iar acum a devenit solista trupei Corvinia.

Profil
Născută - 30 decembrie 1990
Educaţie - Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” Hunedoara
Experienţă - studii de pian şi teoria muzicii, solistă rock gotic
Familie - necăsătorită


Poartă numele cunoscutului personaj feminin din „Toate pânzele sus”. După dorinţa părinţilor, a studiat opt ani pianul la Şcoala de Muzică din Hunedoara, dar susţine că a cântat dintotdeauna şi a participat la toate spectacolele şi competiţiile muzicale organizate în Hunedoara.

Solista trupei Corvinia

Are doar 18 ani şi tocmai a terminat clasa a XI-a, la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara. De mai puţin de două luni face parte din trupa de rock medieval Corvinia, alăturându-se celor patru „băieţi” care alcătuiesc gruparea muzicală, ca solistă. Cu Corvinia nu a cântat, deocamdată, decât la serbările medievale organizate la Hunedoara şi la „Zilele Cetăţii”, la Deva, pe aceeaşi scenă pe care a performat şi Boney M.

Prima ei ieşire în ţară va fi însă la festivalul medieval de la Bistriţa, peste mai puţin de două săptămâni. Povesteşte cu entuziasm cum a lucrat ea toată vacanţa lui 2008, cântându-le două-trei ore pe zi nemţilor, americanilor, elveţienilor sau chiar japonezilor, care se relaxau în timpul unei croaziere de şapte zile pe Dunăre, începând din Germania şi până în Ungaria.

„Le cântam evergreen-uri, dar nu era prea greu. Eram cu tata şi, de fapt, cred că asta a fost cea mai frumoasă vacanţă din viaţa mea”, a povestit Adnana. Adaugă că a trecut prin multe dintre oraşele importante din Germania, Slovacia, a vizitat Viena, dar cel mai mult i-a plăcut Budapesta. „Oraşul ăsta e ceva nemaipomenit. Mai ales noaptea. După lăsarea întunericului, se organiza un tur al Budapestei pe Dunăre şi toată lumea era înarmată cu aparate de fotografiat”, a povestit hunedoreanca.

Tinerii au fost impresionaţi

Dacă e să definească rock-ul gotic pentru necunoscători, Adnana ar spune că e vorba despre „o muzică veche, din secolele XIV-XV, cântată cu instrumente moderne, pentru tineri. M-am bucurat să îi văd pe colegii mei, care au venit la Castel la «Serbările Corvinilor», bucurându-se de spectacol”, a adăugat Adnana.

Tânăra solistă îşi foloseşte în concerte atât vocea, cât şi instrumente, cum ar fi un trianglu şi un vibraslep, aduse din Argentina de unul dintre membrii trupei, în timp ce rochia, după un model medieval, a fost creată special pentru ea.

Întrebări şi răspunsuri
Cum vă alcătuiţi repertoriul?
Melodiile pe care le cântă Corvinia sunt piese originale, de pe la 1.300-1.400, puţin prelucrate, astfel încât să poată fi cântate cu instrumentele noastre moderne. Trebuie să ţinem cont că pe atunci se cânta la flaut şi la violoncel, nu existau clape sau saxofon.

De ce ai nevoie pentru a cânta bine?
De cunoştinţe de matema-tică. Muzică fără matematică nu se poate, aşa că, deşi nu pot să spun că sunt pasionată de matematică, aceasta este totuşi, o materie care mi-e dragă.


ce-i place
„Păi, cel mai mult îmi place să cânt. Să cânt, să dansez, iar cum avem un pic de timp liber, ieşim, eu şi grupul meu de prieteni, în oraş şi facem fotografii. Cred că avem fiecare mii de poze”, a spus adolescenta.
ce nu-i place
„Faptul că judeţul Hunedoara este insuficient promovat. Avem aici o mulţime de obiective turistice. Este Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, cetăţile dacice şi, cu toate acestea, sunt prea puţini turişti”, a adăugat Adnana.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite