Gabriel Constantin, patronul Agro Betasim din Simeria, acuzat de un "tun" de șase milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au stabilit că Gabriel Constantin, managerul a trei firme din județul Hunedoara care se ocupa de comerțul cu cereale a fost ajutat de contabil în operațiunile ilegale reușind să prejudicieze statul prin neplata TVA și a taxelor aferente.

Potrivit rechizitoriului, Constantin Gabriel, administratorul societăţilor comerciale AGRO BETASIM Simeria, AGROZEN HD Simeria, ALLCEREAL BEST TEAM Hunedoara, care au ca obiect principal de activitate comerţul cu cereale, cu ajutorul expertului contabil Valerica Paulina Barbu, a înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. În aceeaşi perioadă, în scopul de a evita verificările financiare, fiscale sau vamale, bărbatul a declarat în mod fictiv sediul social al societăţilor AGRO BETASIM şi ALL CEREAL BEST TEAM. În acelaşi scop, expertul contabil a ascuns actele contabile şi a şters evidenţa electronică a acestor documente ale celor trei societăţi comerciale. „În această modalitate, inculpaţii au creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 26.485.546 lei (echivalentul a aproximativ 6.572.095 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA. A.N.A.F. s-a constituit parte civilă cu suma totală de 72.339.607 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA ca fiind prejudiciul produs bugetului consolidat al statului, inclusiv penalităţi şi majorări de întârziere. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând contabilei. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Hunedoara.
Administratorul este acuzat de evaziune fiscală, sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate, iar contabila este acuzată de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite