FOTO-VIDEO: Ploile au adus municipiul Hunedoara la jumătate de metru sub apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii s-au simţit neputincioşi în faţa torentelor care au smuls până şi asfaltul de pe unele străzi din municipiul Hunedoara. Aceasta după ce sistemul de canalizare al municipiului a cedat în faţa furtunii de vară.

Pompierii militari au muncit ore în şir pentru scoaterea apei care a inundat hypermarketul Penny situat la marginea oraşului Hunedoara, punctul terminus al izvoarelor iscate de ploile din această după-amiază.

La orele serii, motopompele militarilor dădeau semne de oboseală, în timp ce parcarea şi interiorul magazinului încă se aflau sub ape.

Accesul pe două străzi din cartierul Micro 5 a fost blocat de poliţişti şi de maşinile militarilor, pentru ca intervenţia angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara să nu fie îngreunată de circulaţia maşinilor. 

Câteva ore mai devreme, pe unele străzi şuvoaiele de apă măsurau mai bine de jumătate de metru.

image

În calea lor, apele au smuls bucăţi din asfalt şi chiar au înecat mai multe pisici maidaneze aciuiate pe la blocuri.

image

„A trebuit să opresc maşina şi să aştept ca apa să se scurgă. Am simţit că în orice moment automobilul pe care îl conduceam putea fi luat de apă, pentru că aceasta a depăşit nivelul roţilor”, a povestit îngrijorat Marin Dumitru, şoferul unui Opel Vectra.


Pentru Maria Jurcă, codul galben a instaurat coşmarul în gospodăria de care a avut grijă întreaga viaţă. Femeia, care locuieşte la casă în cartierul Micro 5, spune inundaţiile i-au distrus întreaga cultură pe care o avea în grădină.

image
image
image

„În beci apa a ajuns la un metru şi jumătate, cum nu a mai fost niciodată. Şi asta în numai câteva zeci de miunte”, spune hunedoreanca, arătând spre încăperea în care numai scafandrii ar mai putea intra.În situaţiii similare cu ale pensionarei s-au aflat astăzi zeci de propietari de gospodării din Hunedoara, care au solicitat intervenţia echipajelor ISU Hunedoara.


De vină pentru producerea inundaţiilor din Hunedoara a fost defectarea canalizării oraşului. O conductă de apă a aceleiaşi reţele învechite de canalizare s-a spart chiar în ziua codului galben, provocând haosul pe străzile Hunedoarei.

image

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, ploile au provocat inundaţii şi în localităţile Teliuc şi Călan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite