Furt la puterea a patra: de la plasă de gard la cablu telefonic, cablu de cupru şi pomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două hunedorence din comuna Hărău au ajuns în atenţia poliţiştilor după ce, în weekend, au fost prinse în timp ce transportau doi baloţi din plasă de sârmă. Femeile au recunoscut că au furat sârma de la un gard şi au pus-o într-un căruţ cu intenţia de a o valorifica.

Hunedorencele în vârstă de 22 şi 47 de ani au fost ajutate de o prietenă din oraşul Simeria, în vârstă de 34 de ani. Cele trei au fost surprinse pe DJ761, direcţia Certej- Bîrsău.

Baloţii din plasă de sârmă au fost sustraşi de la un gard care împrejmuia o parcelă de teren. Prejudiciul în cauză a fost recuperat şi urmează a fi  restituit părţii vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Un al doilea furt a fost comis de un tânăr de 20 de ani din municipiul Hunedoara. Acesta a fost surprins, azi-noapte, în timp ce sustrăgea 10 metri de cablu telefonic din zona unui bloc de locuinţe situat pe Aleea Topitorului din localitate. Prejudiciul a fost recuperat, în cauză întocmindu-se dosar penal.

Cel de-al treilea furt poartă semnătura unor hunedoreni din Petroşani. Bărbaţii în vârstă de 24 şi 25 de ani au fost prinşi în timp ce încercau să fure cablu de cupru din interiorul unei staţii de transformare a energiei electrice.

Cei doi au pătruns în incinta staţiei prin forţarea lacătului de la uşa de acces, fiind depistaţi şi identificaţi cu mai multe bucăţi de cablu multifilar, în greutate de două kilograme, precum şi alte ustensile (patent, lacăt, lanternă)”, a adăugat Niţu. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Ultimul furt aparţine unui tânăr de 24 de ani, din comuna Bucureşci. Acesta a tăiat fără drept arbori specia fag, în volum de peste 9.000 de metri cubi, din fondul forestier naţional, cu un prejudiciu estimat la peste1.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite