Angajaţii Direcţiei de Finanţe Hunedoara au protestat supăraţi pentru salariile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii au ieşit în faţa DGFP hunedoara, pentru a protesta. D.G.
Funcţionarii au ieşit în faţa DGFP hunedoara, pentru a protesta. D.G.

Peste 100 de angajaţi ai DGFP Hunedoara au protestat în această după-amiază, în faţa instituţiei. Principala nemulţumire a funcţionarilor a fost legată de salariile considerate mici în raport cu volumul de muncă al fiecărui salariat. Şefii instituţiei au considerat ilegal mitingul angajaţilor.

Funcţionarii Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara au ieşit astăzi în stradă, pentru a-şi manifesta nemulţumirile privind măsurile nepopulare luate de guvernanţi legate de salarizarea lor.

Circa 100 de angajaţi ai instituţiei au protestat spontan în faţa sediului DGFP Hunedoara.

Funcţionarii au declarat că s-au solidarizat cu colegii lor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, care au dat tonul protestelor spontane şi, deşi mitingul era programat pe data de 18 octombrie, protestatarii au decis să grăbească lucrurile, motivând că au ajuns la capătul răbdării.

„Am ajuns să ne simţim în ţara noastră mai prost decât ne-am fi simţit dacă am trăi ca emigranţi în altă ţară. Suntem la limita suprevieţuirii şi a răbdării. Eu pot să acept orice. Nu pot să accept, însă, până într-acolo hoţia, încât pentru a fura din propriul meu buzunar ei să mai şi dea o lege. Acum se fură cu legea”, a declarat, nemulţumită de diminuarea drastică a salariilor bugetarilor, Daria Dalin, funcţionar public.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de volumul mare de dosare

FOTO: Birourile funcţionarilor, acoperite de documente, din cauza volumului mare de lucru

Lucian Heiuş, directorul instituţiei a precizat că protestul iniţiat de angajaţi este ilegal. „Nu sunt de acord cu acest gen de manifestare, pentru că ei sunt membrii de sindicat şi ar trebui să respecte legislaţia. Sunt de acord că salariile pe care le primesc angajaţii instituţiei sunt foarte mici, iar ei sunt expşi pentru că merg în controale sau în executări silite la firme foarte mari şi au mari probleme. Iar când primeşti 500 – 600 de lei, la sfârşitul lunii, ca salariu net, nu poţi să îţi faci munca în condiţiile normale.

Dar sunt oameni care lucrează cu legea şi ar fi trebuit să respecte procedurile legale. Dacă vor să facă grevă este dreptul lor, dar aceasta se declanşează respectând toţi paşii legali”, a declarat Heiuş.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite