Front comun împotriva consumului de etnobotanice în județul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericolul pe care îl reprezintă consumul de substanțe etnobotanice a ajuns pe masa autorităților locale din județul Hunedoara. Astfel, Colegiul Județean al Medicilor împreună cu reprezentanții Serviciului de Medicină Legală au convocat, astăzi, reprezentați ai instituțiilor locale abilitate pentru a stabili o serie de măsuri menite să ducă la stoparea acestui flagel.

Potrivit managerului Spitalului Județean Deva, Silviu Didilescu în ultimele șase luni au fost confirmate 32 de cazuri de consum de substanțe cu efecte psihotrope.

“Persoanele în cauză au, în general, vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani”, a spus Didilescu. ”. Prefectura, împreună cu Poliția vor înăspri controalele la magazinele care vând astfel de produse. “Este îmbucurător faptul că numărul celor ce necesită îngrijiri medicale din cauza consumului acestor substanțe a scăzut în mod considerabil în județ. Ultimul caz înregistrat a fost în urmă cu două săptămâni”, a declarat prefectul Attila Dezsi. Această inițiativă vine după ce hotărârile de Consiliu Local din Deva și Hunedoara de a interzice vânzarea acestor produse nu au reușit să închidă magazinele de profil.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite