FRAIEREALĂ LA TARABĂ: Alba-neagra cu prețuri în Piața agroalimentară a Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarabagii din piața agroalimentară a Devei își fură singuri căciula fraierindu-și clienții. Ultima șmecherie este să afișeze un carton cu un colț îndoit. Astfel, clientul nu observă că marfa pe care o cumpără are alt preț decât cel afișat vizibil.

Tarabagii din piața agroalimentară din Deva au găsit o metodă inedită de a-și fraierii clienții. Afișează prețul pe un  un carton dreptunghiular,care are un colț îndoit.

Pe partea vizibilă apare prețul de 3 lei să zicem. În realitate însă, marfa costă 3, 99 lei. Diferența de o, 99 lei nu este vizibilă fiind scrisă pe colțul îndoit. Mircea Crețu a sesizat șmecheria după ce a plătit pentru două kilograme de mere, șase lei pentru ca apoi, la proba cântarului, să constate că în plasă are 1, 54 kilograme.

Când s-a întors la vânzătoare, aceasta a i-a arătat dreptunghiul în întregime unde  prețul final era de fapt de 3, 99 lei. Ceea ce însemna că i-a încasat exact contravaloarea celor 1, 54 kg de mere. “Am rămas stupefiat. Eu am cerut două kilograme de mere la șase lei. Adică trei lei pe kilogram. Vânzătoarea îmi explică că de fapt, am plătit 1, 55 de kilograme la 3, 99 lei. Și îmi arată dreptunghiul în întregimea lui unde mai apărea 0, 99 lei”, spune deveanul.

Controale şi amenzi

Reclamația făcută de Mircea Crețu la OPC a declanșat un control-fulger în piață. Rezultatul: opt din 10 tarabagii nu afișau prețurile corect. “Am amplicat opt amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei. Controlom frecvent zona pieței dar nu putem stopa fenomenul”, spune Romi Cărmăzan, directorul OPC Hunedoara.

Eugen Vida, administratorul pieței știe că piețarii caută tot felul de metode pentru a-și înșela clienții. “Întotdeauna chem instituțiile abilitate să-i amnedeze. Nu tolerez astfel de practici. Sunt situații când merg până la rezilierea contractului. Le atrag atenția că prin astfel de practici își pierd clienții”, spune Eugen Vida.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite