Fostul poliţist hunedorean Daniel Liciu a fost condamnat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Liciu, fost ofiter de poliţie în cadrul IPJ Hunedoara, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Alba Iulia la un an şi sase luni de închisoare cu suspendare. Fostul poliţist fusese trimis în judecată, sub acuaţia că a primit şpagă pentru a interveni ilegal în favoarea unui tânăr care intenţiona să obţină un post în Poliţie.

Daniel Liciu a fost reţinut de procurori la începutul lunii martie, după ce ar fi primit drept mită, din partea unui tânăr, sumele de 10.000 de lei şi 3.500 de euro, pentru a interveni în favoarea acestuia, în încercarea de a obţine un post în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Fapta de care a fost acuzat s-a întâmplat în cursul anului trecut, însă concursul nu a mai avut loc, întrucât posturile în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost blocate printr-o decizie a Guvernului.

Condamnat cu suspendare

Daniel Liciu a fost trimis în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia, în stare de libertate, magistraţii respingând propunerea de arestare formulată de perocurori pe numele lui. Bărbatul şi-a dat demisia din funcţia de ofiţer al Poliţiei municipiului Petroşani.

În urma unui proces fulger, Liciu a fost condamnat. 

„Curtea de Apel Alba Iulia a decis la primul termen de judecată, condamnarea inculpatului la un an şi şase luni de închisoare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Poliţist hunedorean arestat pentru trafic de migranţi la frontiera cu Ungaria

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii şi a pedepselor accesorii pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Instanţa de fond a dispus de asemenea restituirea sumelor indisponibilizate de 10.000 de lei şi 3.500 de euro către persoana vătămată”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei.

Soluţia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite