Fonduri UE cu acte false: un fost viceprimar a fost trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul viceprimar va răspunde în faţa instanţei D. G.
Fostul viceprimar va răspunde în faţa instanţei D. G.

Vasile Boldură, fostul viceprimar al comunei Vălişoara, a fost acuzat că în complicitate cu angajaţi din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice din Brad a falsificat mai multe documente care i-au servit unei firme din Brad pentru a acesa pe nedrept un grant UE de peste 76.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului dosarului instrumentat de procurorii anticorupţie, în 2007, viceprimarul comunei Vălişoara şi o angajată a primăriei au semnat 10 declaraţii rectificative întocmite în fals de o fucţionară a Administraţiei Financiare din Brad, în baza căreia firma SC Interlog Com SRL Brad a accesat fondurile PHARE pentru finanţarea proiectului „De la Agricultură la Afaceri – o alternativă pentru satul European".

În aceeaşi perioadă, un alt funcţionar al AFP Brad ar fi eliberat în fals două certificate în care a consemnat în mod eronat că Primăriile Vălişoara şi Baia de Criş, parteneri la implementarea acestui proiect, nu au debite neachitate la bugetul de stat.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 76.641de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor fostului viceprimar, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite