Hunedoara: Florarii îşi pun speranţa în debutul anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Florarii îşi pun speranţa în debutul anului şcolar
Hunedoara: Florarii îşi pun speranţa în debutul anului şcolar

Alarmaţi de criza financiară, vânzătorii de flori din Hunedoara se aşteaptă la profituri mici în primele zile ale anului şcolar.

Nici chiar începerea şcolii nu îi mai scoate pe florari din starea de pesimism. Anii trecuţi, clienţii se opreau în număr mare în faţa tarabelor încărcate de plante parfumate şi multicolore din pieţele hunedorene. În prezent, însă, localnicii parcă au uitat de tradiţia dăruirii buchetelor de flori.

„Nu cred că o să vindem foarte multe buchete, deşi am redus preţurile. În prima zi de şcoală, vor veni oamenii să cumpere flori, dar cât va dura? O dimineaţă şi atât. Apoi vom rămâne iar cu ele nevândute”, s-a plâns Gheorghe Stoica, un bărbat care comercializează flori, în Piaţa Obor de 20 de ani.

Nemulţumirea îi este completată de vecina de trabă. „Deşi pare de necrezut, în cele opt ore scurse de azi-dimineaţă, nu am dat niciun buchet. Nici bani de cafea nu am făcut”, spune hunedoreanca.

Aşteaptă zilele de salariu

La o altă masă a halei Obor, Dorina Muntean, din Cristur, se arată mai optimistă. „Sperăm să vindem ceva în zilele următoare, pentru că se apropie începerea şcolii. Trandafirii româneşti îi vindem la doi lei firul, sănătoşi şi frumoşi”, a spus femeia.

Florăriile sunt pustii în timpul săptămânii. „Supravieţuim de pe urma nunţilor şi a aranjamentelor florale de ocazii”, a concluzionat patrona unui astfel de magazin din Deva. Nici ea nu are mari aşteptări de la noul an şcolar. Deşi lipsa banilor se simte, florăreasa este optimistă şi aşteaptă totuşi o ameliorare a vânzărilor, la mijlocul lunii, când hunedorenii primesc salariile sau, după caz, indemnizaţiile de şomaj.

Florarii au tăiat din preţuri

Trandafirii importaţi din Olanda au preţuri pornind de la 4 lei. Au firul mai lung şi floarea mai mare decât cei româneşti, care sunt vânduţi cu 2 lei firul. Preţul unei tuberoze porneşte de la 4 lei, al unui fir de gladiolă de la 2 lei, iar al unui crin de la şase lei. Un buchet din trei trandafiri costă 15 lei. Comerianţii susţin că au redus tarifele de vânzare.

Citeşte şi:

Copiii profită din plin de ultimele clipe de vacanţă

Uniformă şcolară sau ecuson şi insignă

Bogaţii caută brand, săracii reciclează

Elevii ,,stranieri” se întorc acasă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite