PORTRET Flavia Vescan, debut la cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavia Vescan
Flavia Vescan

Micuţa pictoriţă pregăteşte prima expoziţie care o va aduce în atenţia celor mari. A început să „mâzgălească”  înainte de a merge în picioare, pe când avea numai opt luni. Startul a fost dat  cu cercuri, iar în prezent se bazează pe gri-uri colorate.

Când a împlinit un an şi patru luni a realizat prima sa lucrare în ulei, intitulată sugestiv „Orizonturi”, întrucât reda adâncuri abstracte. Îi place să combine culorile, simţul cromatic spunându-şi din plin cuvântul. Toate acestea o caracterizează pe Flavia Vescan, o fetiţă de numai cinci ani care, în curând, îşi va vernisa prima sa expoziţie.



Obişnuiesc să desenez tot timpul, oriunde merg îmi iau agenda şi creioanele cu mine”, a declarat micuţa artistă. Vernisajul său va include 14 lucrări, din care patru sunt încă în lucru. Majoritatea se axează pe subiecte peisagistice, natura fiind tema sa preferată. A moştenit înclinaţia spre artă de la mama sa, care pictează biserici şi are, simultan, afinităţi literare. Cu o personalitate puternică, atunci când nu ţine creionul în mână, Flavia ia aparatul de fotografiat.

Desene semnate Flavia Vescan
Desene semnate Flavia Vescan

La unul dintre târgurile de nunţi de anul trecut a făcut nişte poze uimitoare. I le-am arătat unui fotograf profesionist, care i-a recunoscut talentul. Parcă o văd şi acum cum îngenunchea şi prindea momentul oportun pentru cadre nemaipomenite”, a spus Cristina, mama Flaviei, cea care păstrează şi în prezent agendele pe care fetiţa şi-a lăsat pentru prima dată amprenta plastică.

Desene semnate Flavia Vescan

În timpul liber, micuţa Picasso se joacă pe laptopul în miniatură pe care-l are, cu păpuşile, sau se uită la desene animate. Preferatele sale sunt cele educative, în special „Orăşelul leneş”, cu care are o întreagă colecţie. Iubeşte, în egală măsură, animalele, îndeosebi hamsterii, precum şi poeziile, pe care le ascultă cu plăcere atunci când i le recită mama sa.

Întrebări şi răspunsuri

Ce-ţi place să faci la grădiniţă?
Să modelez plastilină. Nu-mi place însă atunci când educatoarea îmi cere să desenez pe o anumită temă. Eu vreau să desenez ceea ce simt.

În afară de hamsteri, ce alte animale îţi plac?
Câinii, iar cel mai mult o iubesc pe Happy, o căţeluşă adoptată de o fetiţă din cartierul în care locuiesc.

Desene semnate Flavia Vescan

Ce vrei să te faci când vei fi mare?
Medic veterinar, dar asta nu înseamnă că voi renunţa la desen.

Profil
Născută. 4.04.2005, Deva
Studii. Înscrisă la grădiniţă, grupa pregătitoare, Şcoala Generală „Andrei Şaguna”, Deva
Familie. Singură la părinţi

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite