Hunedoara: Fiscul a blocat conturile hunedorenilor datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi a acestui an, un hunedorean s-a trezit cu poprire pe salariu. Medici, cântăreţi sau notari din judeţ au ajuns pe lista neagră de executări silite a fiscului pentru neplata taxelor către stat.

Neplata taxelor către stat a persoanelor care obţin venituri din activităţi independente a generat o adevărată vânătoare pusă în scenă de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara.
Potrivit datelor furnizate de DGFP Hunedoara, peste 400 de hunedoreni au conturile blocate sau au popriri pe salarii pentru neplata taxelor către bugetul de stat. „Este vorba, în principal, de medici, avocaţi, notari sau cântăreţi, persoane care au obţinut câştiguri în acest an şi care nu au achitat taxele aferente acestor câştiguri. Numărul lor a crescut de patru ori în acest an”, a declarat Mihaela Mănăilă, purtător de cuvânt în cadrul DGFP Hunedoara.

Sechestru pe bunuri şi salariu
Şi în ceea ce priveşte valoarea sumelor ce trebuie recuperate de fisc se remarcă o creştere semnificativă comparativ cu situaţia existentă în 2008. Astfel, la această dată, fiscul hunedorean are de recuperat mai bine de 2.500.000 de lei. Suma este de 130 de ori mai mare decât valorile datoriilor înregistrate anul trecut.
„Am fost puşi în situaţia de a cere aplicarea de sechestru asupra bunurilor deţinute de aceşti datornici. Este vorba de bunuri imobile sau de autoturisme în valoare totală de 220.000 de lei. Ele vor fi scoase la licitaţie în perioada imediat următoare”, a susţinut Mănăilă. O altă cale de a recupera datoriile este de a cere angajatorilor să vireze salariul datornicului în contul fiscului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite