Final de săptămână pe pârtie: prima competiţie de schi din Pasul Vâlcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care vor urca, astăzi, în staţiunea Pasul Vâlcan îşi vor putea arăta măiestria pe schiuri în  cadrul competiţiei Cupa Pasul Vâlcan. Întrecerea este promovată chiar pe reţeau de socializare online Facebook, unde Primăria Vulcan şi-a deschis cont şi a anunţat evenimentul în calitate de organizator.

Concursul va începe la ora 09.00, când iubitorii sporturilor de iarnă se pot înscrie pe listele participanţilor. Întrecerea propriu-zisă va începe trei ore mai târziu, iar cei mai talentaţi schiori vor primi  diplome şi cupe.


Primaria şi Consiliul Local Vulcan, în calitate de organizatori, aşteaptă pe pârtie atât schiori veterani, cât şi novici, competiţia fiind organizată pe grupe de vârstă. Din meniu nu vor lipsi vinul fiert şi ceaiul fierbinte.

Accesul în Pasul Vâlcan se poate face cu telegondola recent inaugurată, care porneşte din oraşul Vulcan.


Zeci de turişti îşi petrec finalul de săptămână şi pe pârtiile din staţiunea Straja, unde stratul de zăpadă numără zeci de centimetri. Cel mai bine se schiază pe pârtia Constantinescu, unde se folosesc tunurile de zăpadă artificială.  Staţiunea este ocupată în proporţie de 70 la sută, majoritatea turiştilor fiind studenţi din Timişoara şi Arad.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, accesul în staţiune făcându-se cu maşina, din oraşul Lupeni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite